Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek binler tarafından anıldı

Konser yasaklarının kaldırılması ve sanat üzerindeki devlet baskısının son bulması talebiyle ölüm orucuna 323'üncü gününde iki gün önce kaldırıldığı hastanede şehit düşen Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde anma töreni düzenlendi.

Binlerin akın ettiği törende kızıl bayraklara sarılan Gökçek naaşı önünde, hep bir ağızdan Grup Yorum marşları söyledi.

Konser yasaklarının kaldırılması ve sanat üzerindeki devlet baskısına karşı 323 gün boyunca ölüm orucunda olan Gökçek, eylemine son verdikten sonra, Reyap İstanbul Hastanesi’ne kaldırılan Grup Yorum’un 15 senelik bas gitaristi İbrahim Gökçek yaşamını yitirdi.

İki gündür tutulduğu yoğun bakım ünitesinde solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Gökçek için Gazi Cemevi'nde tören düzenlendi.

Binlerin akın ettiği törene, İbrahim Gökçek’in ailesi, ölüm orucunda yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek ve adil yargılama talebiyle ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak'ın aileleri yanı sıra HDP Milletvekili Musa Piroğlu ile çok sayıda sanatçı, siyasi parti temsilcisi katıldı. Üzerinde Grup Yorum yazılı fularların dağıtıldığı törende sık sık, "İbrahim Gökçek ölümsüzdür"," Helin Bölek ölümsüzdür", "Mustafa Koçak ölümsüzdür", “Yaşasın ölüm orucu direnişimiz” sloganları atıldı.

Kızıl bayraklarla donatılan İbrahim Gökçek’in naaşının getirildiği törende binler 1 dakika saygı duruşu yapıp, İbrahim’in en çok sevdiği Grup Yorum’un “Uğurlama” türküsünü söyledi.