Günün öne çıkan haberleri

3 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Kürtlere yönelik artan baskılar ve yargılamaların son bulması için Alman Federal Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurular sonuç vermeyince, dava AİHM’e taşınıyor. Av. Lukas Theune “Çatışmalar, uluslararası hukuk çerçevesinde ele alınmalı” dedi.

Çukurova’nın tarım işçileri için mesai sabah ezanından önce başlar. Kadını, erkeği, bazen de çoluk çocuk bahçelere toplayıcı olarak giden işçilerin, onur kırıcı koşullarda çalışıyor. İşleri son derece zor, günlük yevmiyeleri sadece 60 TL.

İşgalci Türk devleti Cerablus’tan taşıdığı 200 çete mensubunu Kuzey Suriye’nin Girê Spî kenti sınırına yerleştirdi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, 6 Kasım günü Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenecek eyleme katılım çağırısında bulundu.

ÖGİ, Ekim ayında bir gazetecinin katledildiğini ve bir gazetecinin tutuklandığını, 6 gazetecinin işine son verildiğini ve 15 gazetecinin gözaltına alındığını açıkladı.

İHD Genel Kurulu’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, toplumsal muhalefete ortak mücadele çağrısı yaparak, “Bütün meselelerimiz ortaktır, çözümü de ortaktır. Kürt meselesinin çözümü demokrasi meselesinin çözümüdür” dedi.

Ekim ayı savaş bilançosunu açıklayan YPG Basın Merkezi, 3 Türk askeri, 42 işgalcinin öldürüldüğünü, özel operasyon timlerinin 34 operasyon gerçekleştirdiğini, 3’ü yabancı uyruklu 90 DAİŞ üyesinin yakalandığını belirtti.

HPG-BİM, 1 Kasım günü Lice’ye bağlı Zırê Köyü yakınlarında yaşanan şiddetli çatışmalarda 4 gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı. HPG, çatışmalarda çok sayıda askerin öldüğünü belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’nun gerçekleştirdiği 345. F Oturum’nda sağlık durumu giderek kötüleşen 78 yaşındaki hasta tutsak Sise Bingöl’ün derhal serbest bırakılması istendi.