Hasta tutsak Devrim Ayık için imza kampanyası

Ağır hasta tutsak Devrim Ayık ve diğer hasta tutukluların serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Devrim Ayık’ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Crohn hastası Devrim Ayık’ın annesi Hülya Ayık, oğlunun durumuna dikkat çekmek ve cezaevlerinde bulunan bütün hasta tutukluların serbest bırakılması için Change.org adlı sosyal mecrada imza kampanyası başlattı.

“Crohn hastası Devrim Ayık için özgürlük” başlığıyla başlatılan imza kampanyasında oğlu Devrim Ayık’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren anne Ayık, “Yetkililerden, oğlum Devrim Ayık'ın durumunun daha da kötü olmadan tahliyesi için girişimlerde bulunmalarını talep ediyorum. Çünkü tedavisine hemen başlanmazsa geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelecektir. Geç olmadan yetkilileri adaleti sağlamaya davet ediyorum. Devrim ve onun durumunda olan bütün hasta insanların cezaevlerinde olmaları bu ülke için adalet değil ancak utanç olabilir” dedi.

İmza kampanyasının başlaması ile birlikte kısa süre içerisinde yüzlerce kişi kampanyayı imzalayarak destek oldu.

İmza kampanyası ile birlikte yine Twitter’dan binlerce kullanıcı #HastaTutukluDevrimAyıkaÖzgürlük hashtagi ile paylaşımda bulundu.