HBDH Mersin'de faşist Ülkü Ocakları'nı ateşe verdi

HBDH, Mersin'de faşistlerin Ülkü Ocakları'nı ateşe verdi. Açıklamada, "Hiçbir suçu cezasız bırakmayacağız" denildi.

HBDH Baran Serhat Milisleri, Mersin Ülkü Ocağı'na eylem düzenledi.
Milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada, "20 Mart 2021 günü akşam saatlerinde Mersin'in Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde bulunan Ülkü Ocakları isimli faşist çeteleşmenin bulunduğu bina ateşe verilmiştir. Bina, çıkan yangın sonrasında büyük oranda kullanılamaz hale gelmiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Özgecan Aslan’ın, İpek Er’in, Aleyna Çakır’ın ve onlarca tecavüzün, kadın katliamlarının failleri, bu faşist çeteleşmenin üyesi veya yöneticisidir. Neredeyse her kadın katliamı faillerinin, faşist sembollerle, silahlı, palalı fotoğrafları yayımlanmakta, uyuşturucu ticareti bu faşist odaklarca yayılmaktadır. Çok açıktır ki, devrimci, demokrat güçlere yönelik her faşist saldırıda tetikçi olarak hazırlanan ülkü ocakları üyeleri, bugün faşist terörün ve kadına yönelik saldırıların çürümüş bataklığı olarak faaliyet sürmektedir. Kadınlar, Kürtler, işçiler, gençler, hiçbir yerde bu tecavüz failleri, faşist çeteleri barındırmamalıdır.

'HBDH CEZASIZ BIRAKMAZ'

Erdoğan ve Bahçeli faşizminin paramiliter gücü olarak örgütlenen ülkü ocakları polis desteği ile halka karşı her suçu işlemekte, aklanmakta, faşizme sadakat göstererek ödüllendirilmektedir. Ancak unuttukları gerçek şudur ki; HBDH güçleri bu suçları cezasız bırakmaz. Yaktığımız bu ateş saraylarını da iktidarlarını da küle çevirecektir.

Türkiye ve Kürdistan gençliğini, İstanbul Sözleşmesinin iptali karşısında ayağa kalkan kadınları, Newroz’da özgürlük ateşini yakan Kürt halkını, sömürülen işçileri 'Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız' devrimci seferberlik hamlemiz etrafında kenetlenmeye, başlattığımız özgürlük yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz.

Faşizmin ve patriyarkanın anladığı dil ortadır. İstanbul Sözleşmesi için ayağa kalkan kadınlar, dünya örneklerinde olduğu gibi, faşist AKP ve onun temsil ettiği kurumları ateşle kuşatmadan, Kürt halkı tecride karşı sömürgeci güçlerin kalelerini yangın yerine çevirmeden, işçiler-emekçiler patronların sırça köşklerini hedeflemeden faşizme karşı zafer kazanılamaz. Tüm güçleri birleşik mücadelenin eylemini büyütmeye çağırıyoruz.

Bu eylemimiz gücünü HBDH kurucu komutanlarından olan Baran Serhat’dan almıştır. Baran Serhat yoldaş şahsında, birleşik devrim mücadelesinde ölümsüzleşenleri bu eylemimizle anıyor, mücadele miraslarını birleşik devrim mücadelesinde büyütüyoruz."