HDK Gençlik Meclisi: Denizler'i anlayarak yeni yaşamı inşa edelim

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan HDK Gençlik Meclisi, adil ve özgürlükçü yaşamı inşa etmenin ertelenemez bir görev olduğuna dikkat çekti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi, Türkiye devrimci hareketinin öncülerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmelerinin yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Deniz, Hüseyin ve Yusuf,  devrimci kişilikleri, mücadeleci duruşları ve yarattıkları değerler ile  günümüzde de özgürlükçü, adil ve eşitlikçi bir yaşamın ve bunu yaratacak iradenin sembolü olmaya devam ediyor" denildi.

'MÜCADELE BİRLİĞİNİ SAHİPLENDİLER'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Despotluğa karşı halkın, sermayeye karşı emeğin, emperyalizm ve sömürgeciliğin her türüne karşı ezilen halkların, onursuzlaştırıcı itaatkârlığa karşı özgürlüğün, eşitsizliğe karşı adaletin yanında samimiyetle durmaktan bir an bile olsa vazgeçmediler. Kararlılıklarıyla, halkların özgürlüğü ve emeğin kurtuluşu için, şairin de dediği gibi ‘uzun bir koşu olan devrimin en güzel yüz metresini’ ikirciksiz bir şekilde yürüdüler, yürüttüler.
(...)
Topluma zorla giydirilmeye çalışılan resmî ideolojiyi, toplum zararına sonuçlara gebe geleneksel yargıları ve ilericilik adı altında dayatılan burjuva-sosyalist sekterliği aşmak kadar, Kürt halkıyla geliştirilecek mücadele birliğinin önemine denk bir duruşun esas alınması da devrimci-eleştiri ile kazandıkları hayati zaferlerin başında gelmektedir.

'ADİL VE ÖZGÜRLÜKÇÜ YAŞAMI İNŞA ETMELİYİZ'

Savaşlar, intiharlara yol açan yoksulluk ve pandemi gerçekliği, halk dayanışmasını ve adil ve özgürlükçü bir yaşamın inşasını ertelenemez bir görev olarak ortaya koymaktadır. Kürdistan’da köprü inşa eden, Che’yi, Giap’ı, Fidel’i bir yoldaş olarak takip eden, Filistin’de emperyalizme karşı mücadeleyi ön saflarda yürüten, işaret fişeği Paris’te atılan sistem-karşıtı direnişi zaman geçirmeden İstanbul’da, Ankara’da örgütleyip Kürdistan’a taşıran, böyle bir pratik tempoyu karşılayacak teorik gücü entelektüel yoğunlaşmalarını derinleştirerek üreten Denizler'i doğru anlayıp içselleştirmek, anın gerektirdiği sorumlulukları karşılamak bakımından büyük önem arz etmektedir."