HDP’den Antalya’da İş ve Aş Buluşması

İş ve Aş Buluşmaları kapsamında Antalya’ya giden HDP heyeti salgın ve ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörü temsilcileri ve esnafla görüştü.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı İş ve Aş Buluşmaları’na Antalya’da devam edildi. Antalya’da toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelen HDP heyeti, esnaf ve işçilerin sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini anlattı. Bir araya gelinen tüm kesimlerin dile getirdiği ortak problem, salgında güvencesiz bırakılma, ödenemeyen borçlar ve yoksulluk oldu. 

Antalya’nın gündeminde yandaş sermayeye milyonlar aktarılırken milyonlarca turizm emekçisinin ve turizm sektörü çalışanının gelirsiz ve desteksiz bir şekilde kaderine terk edilmesi de vardı. 

‘ÇÖZÜM SERMAYEYE KAYNAK AKTARMAKTA DEĞİL’ 

Buluşmalar HDP Ekonomi Komisyonu üyesi Erol Katırcıoğlu’nun basın toplantısı ile başladı. Ardından Antalya Kahveciler Odası Başkanı ve Türkiye Kahveciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu’nu ziyaret eden HDP heyeti, kahvehane esnafının içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı, borç krizinin geldiği durumu ve sorunları dinledi. 

Ardından Dev-Turizm İş Sendikası’na yapılan ziyarette turizm sektöründe yaşanan sorunlar dinlendi. 

‘HALKIN BÜTÇESİNİ TALEP EDİYORUZ’

Kafe ve bar çalışanlarıyla bir araya gelen HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, tüm kesimlerle bir araya gelip ekonomiye çözüm üretmeye ve sorunları daha iyi anlamaya çalıştıklarını ifade etti. Birçok kimliği ve inancı bir araya getiren Antalya’da büyük bir gelir dağılımı adaletsizliği olduğunu söyleyen İpekyüz, “Turizm sadece otellerden ibaret değil. Kafe, restoran emekçileri ve esnaflarının da bu süreçte düşünülmesi gerekir. İktidarın tercihleri savaştan, saraydan, yandaştan yana iken biz halkın bütçesini talep ediyoruz ve bunu birlikte yaygınlaştırmak, taleplerinizi mecliste dile getirmek için buradayız” diye konuştu. 

Salgın sürecinde hiçbir destek almadan kaderlerine terk edildiklerini söyleyen turizm emekçileri ise tek istediklerinin bir an önce iktidarın gitmesi olduğunu ifade etti.

Kaleiçi’nde hediyelik eşya esnafı ile buluşan Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Antalya’nın yanlış politikalar sonucu ucuz turizm merkezi haline getirildiğini kaydetti. Kaleiçi’nde faaliyet gösteren esnaflar ise, “Ekonomi büyüdü, diyorlar fakat biz büyümedik, hatta birçoğumuz büyümediğimiz gibi bu süreçte evlerimizi satmak zorunda kaldık. Kira, çalışanların ücretleri ve dükkanların masraflarını ödeyemedik” diyerek sorunlarını aktardı.

SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE BULUŞMA

Temaslar kapsamında Eğitim Sen, BES, SES ve Tüm-Bel Sen ile ortak buluşma gerçekleştiren HDP heyeti, başta eğitim ve sağlık alanları olmak üzere kamudaki sorunları dinledi. HDP’nin bu süreçte mücadele eden tek parti olduğunu dile getiren sendika temsilcileri, KHK’lilerle en fazla dayanışmayı gösteren partinin HDP olduğunu söyledi. Sendika temsilcileri, öldükten sonra değil, yaşarken haklarının iade edilmesi için mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.