HDP: Engellilerin sorunları demokrasi meselesidir

HDP Engelliler Komisyonu, "Engelli bireylerin sorunlarının çözülmesi bir demokrasi meselesidir" dedi.

 

HDP Engelliler Komisyonu eş sözcüleri Hatice Betül Çelebi ve Musa Piroğlu tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Statükocu partiler ve onların siyasi iktidarları, 10-16 Mayıs ‘Engelliler Haftası’nı, ilan edildiği günden bugüne devlet törenleriyle şova dönüştürse de engelli bireylerin yaşamında kayda değer bir gelişme ve iyileşme sağlanamamıştır" denildi.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİYLE ÇÖZÜLÜR'

"Engelli bireylerin sorunlarının çözümlerini ‘sadaka kültürü’ anlayışıyla çözme yoluna gitmişlerdir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Engelli bireylerin öncelikli sorunlarından biri eğitimdir. İstihdam sorunu ise eğitim almış engelli bireylerin adaptasyonları sağlanıp hiçbir sayıya ve kotaya bağlı kalınmaksızın toplumla barışık bir şekilde istihdam edilmeleri ile çözümlenecektir. Ulaşım ve erişim, engelli bireylerin en temel ihtiyaçlarıdır. Unutulmamalıdır ki engelli bireylerin sorunlarının çözülmesi tam da bir demokrasi meselesidir. Engelli bireylerin de tüm ezilenler gibi bu demokrasi mücadelesi içerisinde yer alması gerekmektedir."