HDP Gençlik Meclisleri: Deniz Poyraz’ın hesabını soracağız

HDP İzmir Gençlik Meclisleri, dün katledilen partili arkadaşları Deniz Poyraz için akşam 22.00 sıralarında Kadifekale’de düzenledikleri yürüyüşte, “Bu katliamın hesabını soracağız” dedi.

HDP İzmir Gençlik Meclisleri, Deniz Poyraz’ın katledilmesini bir yürüyüş ile kınadı. Yürüyüşte sık sık “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Şehîd namirin”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atılırken, konuşmalarda, Kürt gençleri olarak bu katliamların hesabının sorulacağı belirtildi.

Dün öğlen saatlerinde HDP İzmir İl Örgütü binasına silahlı saldırıda bulunan çete üyesi Onur Gencer, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katletmişti. Gencer’in sanal medya hesaplarında ağır silahlarla ve Suriye’de olduğu esnada çekilmiş fotoğrafları ve başkaca dikkat çekici paylaşımlarının da olduğu ortaya çıkmıştı.

Poyraz’ın katledilmesinden sonra Kürdistan ve Türkiye’nin birçok kentinde protesto eylemleri düzenlenmişti. Bu eylemlerden biri de Poyraz’ın yaşadığı İzmir’in Kadifekale semtindeydi. Dün gece saat 22.00 sıralarında HDP İzmir Gençlik Meclisleri’nin öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe semt sakinleri de alkışlarla destek verdiler.

Sık sık “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Şehîd namirin”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Jin jiyan azadi” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Gençlik Meclisi üyeleri şu konuşmaları yaptı: “Kürde yüz yıldır ölümden, zindandan ve sürgünden başka yol bırakmayan faşist devlet, bizleri sürgün ettiği batı metropollerinde her gün bizden birilerini katlediyor. Bizler, ne ölümden ne zindandan ne de işkencelerden korkuyoruz. Bizi katleden, soykırıma uğratan, sömüren ve sürgüne zorlayan faşist devletten bunların hesabını gençlik olarak soracağız. Bizler, bizi soykırımdan geçirenleri, katledenleri tanıyor ve biliyoruz. Kürt gençleri olarak, üzerimize kiralık katilleri gönderenlerden hesap soracağız.”