HDP Iğdır Milletvekili Eksik: Gasbı asla kabul etmeyeceğiz

AKP-MHP iktidarının HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerini gasp etmesine tepki gösteren HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik, zorbalık, gasp ve kayyum atamalarını asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

AKP-MHP iktidarı sabah saatlerinde HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerini gasp ederek, belediye eşbaşkanları da gözaltına aldı ve yerlerine kayyum atadı.

Iğdır Belediyesi'ni ablukaya alan polisler, içeride arama yaptı. Iğdır Belediyesi eşbaşkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik gözaltına alındı. Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyeleriyle birlikte HDP'nin şu ana kadar 45 belediyesine kayyum atandı.

HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik, HDP’li belediyelere kayyum atanmasının hiçbir gerekçesinin olmadığını belirterek, kayyum atanmasının bir gasp kültürü olduğunu söyledi.

Eksik, “3 tane ırkçı-faşist parti blok oluşturdu. Bu ırkçı blok Kürtler, belediyeyi kazanmasın diye birlikte seçime girdiler. Buna rağmen Iğdır halkı, ‘HDP’ dedi ve belediyeyi büyük farkla kazandı. AKP-MHP iktidarı 31 Mart zaferini kaldıramadı. Bugün sadece Iğdır Belediyesi için değil, zorbalık ve kayyum kültürü, HDP’nin diğer belediyelerinde de uygulandı” dedi.

Iğdır’ın çok farklı bir yer ve kültüre sahip olduğunu dile getiren Eksik şöyle konuştu:

“Bu kayyum gaspının sonucu farklı olacaktır. Iğdır halkı sandıkta bunun hesabını saracaktır. HDP olarak bunun peşini bırakmayacağız, hukuki ve siyasi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir zaman kayyum kültürünü kabul etmeyeceğiz. Onları belediye başkanı olarak hiçbir zaman görmeyeceğiz. Iğdır halkı, siyaset hukuk dışında yapılanları asla unutmaz. AKP-MHP’nin bu hukuksuz uygulamaları halkımız görüyor. Onları tüm Iğdır’da sandığa gömecektir. Iğdır Belediyemize kayyum atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasının gerekçesinin ise devam eden davaları olduğunu belirtiyorlar. Iğdır Belediyesine kayyum atanmasının tek gerekçesi, HDP’nin Iğdır’da aldığı zafer, halkın HDP’ye olan bağlılığı ve yapılan şeffaf hizmetlerdir.”