HDP Küçükçekmece’de iddialı

HDP Küçükçekmece İlçe Örgütü Eşbaşkanı Nergis Oymak, 31 Mart’ı örgütlemenin kolay olduğunu, bir sonraki gün olan 1 Nisan’ı örgütlediklerini söyledi.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bundan önceki seçimlerde 62 binden fazla oy alan HDP, bu seçimde de güçlü bir oy oranıyla çıkmayı hedefliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul’da 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde bir aday göstermedi, ancak bazı ilçelerinde belediye başkan adaylarını ve meclis üyesi adayları açıkladı. Önümüzde günlerde de adayların tanıtımlarının yapılması bekleniyor. Seçim çalışmalarına başlayan HDP Küçükçekmece İlçe Örgütü, kapı kapı dolaşıp insanların ‘sol yanına’ dokunmayı amaçlıyor. HDP Küçükçekmece İlçe Örgütü Eşbaşkanı Nergis Oymak, iddialı olduklarını söyledi.

BİRE BİR BULUŞMALAR

HDP’nin ilk kez seçime girdiği 2014’ten bu yana yükselme trendinde olduğunu kaydeden Oymak, her seçimde kitlesel bir katılımın olduğunu belirtti. Önceki eşbaşkanları Selahattin Demirtaş’ın ‘kapının ardında kimin olduğuna bakmadan, sol yanına dokunun’ sözlerini hatırlatan Oymak, bu seçimde de bu iletişimi kurduklarını söyledi. “Bire bir halkla buluşarak çalışma yapıyoruz” diyen Oymak, “Demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları, inanç kurumları, sendikalar, yerelde varolan tüm demokratik kuruluşlarla bir ara araya gelmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

SÖZLERİNİ YERDE BIRAKMAYACAĞIZ

AKP ve MHP’ye karşı bir duruş sergilediklerini ve bu seçimde faşizan yaklaşımların son bulması için çabaladıklarını söyleyen Oymak, şöyle devam etti: “Kurumlarla beraber var olan faşizan sistemde ‘benim de sözüm var’ diyebilmeliyiz. Bunu örebilecek tüm kesimlerle yan yanayız. Tabi bu Küçükçekmece açısından böyle ama bir bütün olarak değerlendirdiğimizde 102 belediyemizin 94’üne kayyum atandı. Bu noktada da tüm belediyeleri almak, tutsak arkadaşlarımıza, yoldaşlarımıza sahip çıkmak, sözlerini yerde bırakmadan, boyun eğmeden bu mücadeleyi büyütmek istiyoruz.”

AMACIMIZ 1 NİSAN’I ÖRGÜTLEMEK

“Amacımız 31 Mart’ı değil, 1 Nisan’ı örgütlemek” diyen Oymak şunları söyledi: “1 Nisan’ı örgütlerken kazanımlarımızı altın tepside vermeyecekler. Bunu örgütleyecek bir yanın olması lazım. Bu seçim çalışmalarının, bu başarının, kazanımın bize/halklarımıza ait olduğunu ve sahiplendiğimizi göstermemiz gerekiyor. AKP, MHP faşizmine karşı duran tüm halkların yan yana olduğu bir süreç örmek ve kazanılmış olan tüm haklarımızı geri almak için 1 Nisan’ı örgütlüyoruz, diyorum. Halkın özgün yapısına ve özgün ihtiyaçlarına cevap olabilecek aday ve adaylar değerlendirildi. Bu planlamayla başladık. Bizim de dahil olduğumuz bir çalışma esası üzerinden ele aldık.”