HDP'liler Antalya esnafıyla bir araya gelecek

HDP'liler, "İş ve Aş Buluşmaları" kapsamında Antalya'da esnaf ve kurumlar ile bir araya gelecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomi Komisyonu tarafından başlatılan “İş ve Aş Buluşmaları”nın yeni durağı Antalya oldu. Komisyon üyeleri Ocak ayında Amed'den start verdikleri çalışma kapsamında şimdiye kadar Van, İzmir, Mersin ve Artvin'de temaslarda bulundu.

Ülkede yaşanan ekonomik çöküşün yarattığı etkiler ve çözüm önerileri üzerine işveren örgütleri, meslek odaları, sendikalar, STK’leri, yine sanayi bölgeleri, fabrikalar ve tarlaları ziyaret eden Komisyon üyeleri, esnaflar, KOBİ’ler, çiftçiler, kadınlar ve gençlerle çözüm konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

“İş ve Aş Buluşmaları”nın yeni durağı olarak Antalya’ya giden Komisyon üyeleri, bir otelde düzenledikleri basın toplantısında kentteki programlarını açıkladı.

Toplantıda Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere ile milletvekilleri Serpil Kemalbay, Erol Katırcıoğlu, Necdet İpekyüz ile HDP Antalya İl Eşbaşkanları Muhsin Taşar ve Remziye Zengin yer aldı.

'İKTİDARIN POLİTİKALARI YÜZÜNDEN ESNAF İFLASA SÜRÜKLENDİ'

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Antalya’daki turizm ile otel işletmeleri ve çalışanları, kafe, bar emekçileri, yerel sanatçılar, esnaflar, çiftçiler, seracılar, kadınlar, gençlerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyeceklerini ve çözüm önerileri için birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.

AKP'nin yıllardır uyguladığı politikalarla ülkede her alanda krizler yaşanmasına sebep olduğunu ifade eden Katırcıoğlu, iktidarın özellikle salgın sürecinde ülkeyi yönetemez hale geldiğini söyledi. Salgın sürecinde sermayenin merkezileşerek tekelleştiğini, küçük esnaf ve üreticinin ise iflasa sürüklendiğini dile getiren Katırcıoğlu, Antalya'nın sadece bir şehir olmadığını aynı zamanda Türkiye ekonomisinin merkezi olduğunu vurguladı.

HDP heyeti, basın toplantısının ardından kentteki temaslarına Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyareti ile başladı. Sonrasında Kaleiçi esnafları ile bir araya gelen heyet üyeleri, Cafe Bar Çalışanları, Eğitim Sen, SES ve Tüm Bel Sen'i ziyaret edecek.