HDP seçim çalışmaları: Kayyuma büyük ders verilecek!

HDP’nin yerel seçim adayları Mardin’in Mazıdağı ve Derik ilçelerinde büro açılışlarını gerçekleştirdi.

HDP Mardin İl Örgütü 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Mazıdağı ve Derik ilçelerinde çalışmalarını yürüttü. Her iki ilçede de seçim bürolarının açılışları yapıldı.

Adayların ilk durağı Mazıdağı oldu. HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’a Mazıdağı ilçe Eşbaşkan Adayları İbrahim Çoko ve Nalan Özaydın ve partililer, konvoy halinde kent turu yaptı.

Yaşam Meydanı’nda halkın coşku ile karşıladığı konvoydakiler ardından açılışı yapılacak seçim koordinasyon merkezine geçti. Meydanda bulunan büronun açılışı öncesi yaklaşan seçimlere ve açlık grevlerine ilişkin konuşmalar yapıldı.

İlk olarak Eşbaşkan Adayı Nalan Özaydın, Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarına karşı 110 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e dikkat çekerek, “Mazıdağı halkı gereken cevabı 31’Mart’ta verecek” dedi.

Eşbaşkan Adayı Çoko, “Halkımız nasıl 1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde sesini ortaya koyduysa 31 Mart’ta da sesini ortaya koyacak. Halkımız kesinlikle kazanacak. Biz seçimde kayyuma büyük bir ders vereceğiz” diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Figen Altındağ, Kürt halkının bugüne kadar nasıl bir duruş sergilediyse bundan sonrada o duruşu sergileyeceğine inandıklarını vurguladı.

Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise “İktidar halkın yanında olan partimizi yıkmaya çalışmaktadır” diyerek şunları ekledi: “Belediyelerimizi geri almamıza engel olmak için kirli bir siyasetle karşı karşıya bırakılıyoruz. Kimliğimiz, varlığımız ve dilimiz kabul edilmiyor. Ortadoğu'da büyük oyunlar oynanıyor. Ortadoğu'da Kürtlerin kazanımları ellerinden alınmak isteniyor. Bundan dolayı bu seçim bizler için çok önemli. Kendimize, mücadelemize ve özgürlüklerimize sahip çıkmamız gerekmektedir. İnanıyoruz ki halkımız bu politikalara karşı 31 Mart'ta cevabını verecek”