Isparta E Tipi Cezaevi yaşanmaz halde

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak Cengiz Akkaya, keyfi uygulamalara tepki göstererek, “ortam yaşanmaz halde” dedi.

Tutsak Cengiz Akkaya, avukatı Ramazan Dalçiçek'e gönderdiği bir faksla, cezaevinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlattı.

Dalçiçek, yargılandığı 18 Mart'ta görülen duruşmasına katıldığı için 10 günlük karantina koğuşuna alındığını belirtirken, karantina koşullarının keyfi olduğu tepkisine bulundu.  Tutsak Dalçiçek, "Uygulamalar keyfi, ortam yaşanmaz halde" dedi.

Karantina koğuşunda hijyen koşullarının olmadığını ve kendisine temizlik malzemesi dahi verilmediğini ifade eden Dalçiçek, kıyafetlerini yırtıp bez yaparak temizlik yapmaya çalıştığını anlattı.

Avukat Cengiz Akkaya’nın aktardığına göre, tutsak banyo ile tuvaletten pis kokular geldiğini, yatak ve battaniyenin aşırı derecede kirli olduğunu, çarşaf ve yastığın olmadığını, kendisine ait çarşaf ve yastık talep etmesine rağmen verilmediğini dile getirdi.

Tutsağa ayrıca abonesi olduğu gazetenin verilmediği ve gardiyanların keyfi uygulamalarına maruz kaldığı kaydedildi.

Bu insanlık dışı koşulların karantinaya alınan herkes için aynı olduğunu aktaran avukat Akkaya, "Bu uygulamalar devam ederse sağ karantinaya alınanlar birçok hastalık kaparak, karantinadan çıkar" dedi.

Akkaya, Türk Meclisi, insan hakları örgütlerine ve kamuoyuna bu konuda duyarlılık çağrısında bulundu.