'Kardeş Aile Kampanyası yardımlaşma değil, dayanışmadır'

HDP MYK üyesi Veli Saçılık, başlatmış oldukları ‘Kardeş Aile Kampanyası’nın bir yardımlaşma değil dayanışma olduğunu belirterek, dayanışma için bir kez daha çağrıda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK üyesi Veli Saçılık, partileri tarafından başlatılan 'Kardeş Aile Kampanyası'na konuştu. Korona (Covid-19) salgının Türkiye’de yayılmaya başlamasının ardından birçok iş alanının daraldığının ve insanların işsiz kaldığının altını çizen Saçılık, "Yasakların başlaması ile insanların iş alanları, ticaret alanları daraldı ve birbirleriyle olan dayanışma, görüşme, fiziki mesafe açıldı. Bundan dolayı insanlar ekonomik olarak çok zorlandı.

Biz HDP olarak burada kardeş aile kampanyası ilan ettik. Bunun sebebi sadece AKP’nin yaptığı gibi göstermelik bir koliyi, bir paketi alıp insanların evine bırakmak değil, ya da zenginin fakire hediyesi değil. Hem halkların el ele tutuşması hem de fiziki mesafenin açılmasına rağmen duygusal bağlarının güçlenmesini sağlamak için böyle bir kampanya başlattık" diye konuştu.

21 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

Hala çok sayıda talebin geldiğini belirten Saçılık, "şu ana kadar ulaştığımız insan sayısı 21 bin kişiyi aştı. Burada tabi ki gıda paketleri, nakdi dayanışmalar oluyor, ama esasen biz diyoruz ki; merhaba dost, merhaba yoldaş, merhaba heval diyebilelim. Bu alanda örgütlü toplumun temellerini atabileceğimiz bir çalışma olarak düşündük.

Partiden bazı arkadaşlarımız kendi hayatlarını tehlikeye atarak aç kalmakla yüz yüze olan yalnız kalmış insanlara ulaştılar. Diğer taraftan da dayanışma göstermek isteyen insanlar ortaya çıktı. Yani iyilik kötülük üzerinden değil, eşit insanların, eşit bir biçimde omuz omuza olduğu, kimsenin birbirinden üstün olmadığı bir çalışmayı örgütledik" diye kaydetti.

ÖRGÜTLÜ ÜRETİCİ, ÖRGÜTLÜ TÜKETİCİ

HDP MYK üyesi Veli Saçılık, ‘Kardeş Aile Kampanyası’nın doğa içinde dayanışma olduğunu ifade ederek, "Toplumsal alanda kampanyamızın aksayan yanı ihtiyacı olanların talepleriyle dayanışmacı olmak isteyenlerin arasındaki uçurum. Bunu kamuoyuna tekrar duyurmak gerekiyor. Biz ekmek bulabiliyoruz, biz bugün yaşayabiliyoruz. Ama çok zor durumda olan arkadaşlarımız, dostlarımız var.

Kafe, bar gibi küçük işletmelerde çalışan birçok insan şu an da çok zor durumdalar. Biz hayatı paylaşarak güzelleştirebiliriz. Bizim politikamızın gereği budur. Biz politikayı insan için yaparız; dayanışma için, doğa için yaparız. Aynı zamanda doğa için örgütlü üretici, örgütlü tüketici çalışmasını da bu kampanya içerisinde başlattık" şeklinde konuştu.