KCDK-E: 1 Mayıs’ta oyumuzu kullanalım, AKP-MHP faşizmini sandığa gömelim

1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı vesilesiyle bir açıklama yapan KCDK-E, herkesi 1 Mayıs günü oyunu kullanıp AKP-MHP faşist iktidarını sandığa gömmeye çağırdı.

Sömürenlerin baskı, tehdit ve sömürüsüne karşı 1 Mayıs’ta emek ve özgürlük mücadelesinin her zamandan daha çok ortak mücadeleye ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçildiğini hatırlatan KCDK-E, “İnsanlığın başına bela olan AKP-MHP faşizmi ve Erdoğan diktatörlüğü Türkiye Ortadoğu’daki demokrasi, eşitlik, emek hareketinin önünde büyük bir engel olarak durmaktadır. Başta Kürt coğrafyası olmak üzere bölgede sürdürülen savaşın bedeli, emekçilerin döktükleri alın terinden elde edilen kârlarla ödenmektedir. Savaş halkların yoksullaşmasına sebep olmaktadır” ifadelerini kullandı.

AKP-MHP FAŞİST REJİMİNİ SANDIĞA GÖMELİM

KCDK-E açıklamasında devamla şunlar denildi:

“Yurt dışında 27 Nisan’da başlayan 9 Mayıs’ta bitecek yurtdışı seçimlerinde 1 Mayıs, sömürüye, zulme ve savaşa karşı birlik ve mücadele günü olarak daha çok anlam kazanmaktadır.

Halklar, emekçiler, kadınlar, gençler, inançlar ve tüm ezilenler olarak 1 Mayıs’ta direniş ve birlik ruhunu kapitalist modernitenin sömürü, katliam ve felaketlerine karşı, ve ötekileştirilen herkesin demokratik birliğine vesile etmeliyiz.

AKP-MHP faşist blokuna karşı sandıklara kararlı bir şekilde seferber olarak, akarak tek yumruk olmalıyız. Bulunduğumuz her yerde ve her zaman birleşerek tecride, faşizme karşı özgürlük direnişini yükseltmeliyiz.

KCDK-E olarak 1 Mayısları emeğin özgürleştirildiği ve özgür yaşamın başlangıcı olduğu bir dünya yaratmak için yurtsever halkımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm muhalif kesimleri salgının insan hayatını tehdit ettiği bugünlerde birlik olmaya, direnişi ve demokratik mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz.”