KCDK-E’den 2021 mesajı: Direnişi yükselteceğiz

KCDK-E: 2021 yılını Önder Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürdistan’ın özgürlük yılı yapmak için direnişi yükselteceğimiz yıl olacaktır.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı “2020 yılı ülkemiz ve dünyada kadın kırımı ve katliamlarının arttığı, aynı zamanda kadın özgürlük mücadelesinin tüm direnişlere öncülük yaptığı yıl olmuştur” dedi.

“Yeryüzünde doğa daha çok tahrip edilmiş, yoksullar ordusuna milyonlarca insan dahil olmuş, işsizlik, açlık ve her türlü tehlikeyle baş başa bırakılmıştır. Savaş tekellerinin, sermaye babalarının daha çok kazanmaları için savaşlar kışkırtılmış, on binler hayatlarını kaybetmeye devam etmiş, on binler, yaralı ve evsiz kalarak bilinmeyen bir gelecekle karşı karşıya kalmıştır” diyen KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı açıklamasında şunları belirtti: “İnsanlığının bu karanlık tabloyla karşı karşıya kaldığı 2020 yılı Kürt halkı açısından mücadelenin zirve yaptığı bir yıl oldu. Kürdistan’ın dört parçasında ve yurt dışında halkımız soykırıma karşı destansı bir direniş ortaya koydu. Uluslararası güçler ve bölge gericiliğinin geliştirdiği zulüm, diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşizminin organize ettiği barbar çetelerinin katliamları ve korku çemberi kırılarak halklara cesaret ve güç verildi.

İmralı tecrit sisteminde büyük bir direniş mücadelesi veren Önder Apo’nun geliştirdiği demokratik ulus paradigması başta Kürdistan’da olmak üzere Ortadoğu’da, dünyada büyük sempati kazandı ve insanlığın gelecek umudu oldu. Rêber Apo’nun geliştirdiği kadın özgürlükçü, eşitlikçi paradigma Sadece Kürdistan ve bölgede değil dünyada da insanlığın umudu olmuştur.

Dört parça Kürdistan, yurtdışında halkımız Önder Apo’nun özgürlük zamanı, işgale faşizme karşı özgürlük hamlesi temelinde direnişini yükseltmiştir. İşgale, sömürgeciliğe ve işbirlikçiliğe karşı ulusal birliğini pekiştirerek, toplumun her kesiminden yükselen sesle direnişi ve pratiği ortaya koyarak ulusal cepheyi güçlendirmiştir. Özgürlük ve eşitlik isteyen mücadelesiyle demokrasi cephesini büyütmüş, Önder Apo’nun demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü çizgisini insanlığa mal olarak enternasyonalist ortaklaşma ve sahiplenmenin tüm dünyaya yayıldığı bir yıl olmuştur.

2020 soykırımcı Türk devleti ve çetelerine dünyanın dar edildiği, AKP-MHP faşizminin çöküşe gittiği, bölgede ve dünyada en itibarsız dönemini yasadığı yıl olmuştur. Soykırımcı Türk devleti siyasal, diplomatik, ekonomik krizleriyle en derinlikli biçimde özgürlük mücadelesi karşısında yenilgi yaşamaktadır. 2020 yılı ülkemiz ve dünyada kadın kırımı ve katliamlarının arttığı, aynı zamanda kadın özgürlük mücadelesinin tüm direnişlere öncülük yaptığı yıl olmuştur.

Başta Kürdistan olmak üzere bütün Ortadoğu’yu bekleyen tehlike karşısında halklarımız ve dostlarımız özgürlük mücadelesini yükselterek diktatör Erdoğan'ın işgal ve soykırım planlarını boşa çıkarmak için mücadeleyi yükselterek 2021 yılına girmek üzereyiz.

KCDK-E olarak 2021 yılında her yerde daha çok kurumsallaşmayı ve örgütlülüğü geliştirerek, yurtdışındaki her Kürdistanlı örgütlenerek, örgütlülüğünü ve ulusal birliğini, demokrasi ve özgürlük isteyenlerle ortak mücadeleyi, dünya ilerici insanlığı ile yükselterek başaracağız. 2021 yılını Önder Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürdistan’ın özgürlük yılı yapmak için direnişi yükselteceğimiz yıl olacaktır.

KCDK-E olarak 2021 yılı başta Kürdistan’da olmak üzere dünyanın her yerinde özgürlük mücadelesinin büyütüldüğü faşizmin yenildiği 2021 yılı Önder Apo'nun ve halkımızın özgürlük yılı olacaktır.”