KCDK-E Paskayla Bayramı'nı kutladı

Paskalya Bayramı’nı kutlayan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Farklı inanç ve kimliklerin birlikte kuracakları özgür, eşit ortak yaşam için hep birlikte mücadele ederek ortak yaşamı geliştirmeliyiz” dedi.

Paskalya Bayramı’na ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Mezopotamya, insanlığın ve inançların gelişip güçlendiği, tarih boyu farklıkları ile ortak yaşam kurdukları bir yer olmuştur. Soykırımcı Türk devleti tarafından işgal edilmeden önce Efrîn bunun en iyi örneklerinden biriydi. Barış içinde yaşayan halklar ortak yaşamı kurmuşlardı. Paskalya farklı kimlikler ve inançların eşitlikçi, özgürlükçü ortak yaşam sistemiyle bütünleşti” dedi.

Tekçi anlayışın kendi gibi olmayan, her şeye düşman ve her şeyi yok ettiği de vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: “İşgalci Türk devletinin DAİŞ zihniyeti Ortadoğu ve Mezopotamya halklarının tarihi, kültürel, inançsal tüm değerlerine saldırarak soykırım çemberinden geçiriyor. İşgalini kalıcı hale getirmek için tüm inançlar ve kültürler üzerinde soykırım uyguluyor. Dilini değiştiriyor, inancını değiştiriyor ve değerlerini ayaklar altına alıyor. Bu tekçi, katliamcı anlayışa karşı başta Hıristiyan inancındaki insanlar olmak üzere tüm inananların, ortak direnişle mücadele etmeleri tek çaredir.

Farklı inanç ve kimliklerin birlikte kuracakları özgür, eşit ortak yaşam için hep birlikte mücadele ederek ortak yaşamı geliştirmeliyiz. İnançların, kültürlerin ve farklılıkların ortak yaşamı insanlığın tek kurtuluş yoludur.

Bu vesileyle KCDK-E, olarak Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı, halklar ve inançlar arasındaki dayanışmayı geliştirip, pekiştirmesi dileğiyle, barış, kardeşlik ve özgürlüğün tüm dünyada yaşam haline gelmesi inancıyla kutluyoruz.”