‘Kıbrıslılar Kürt halkını ve mücadelesini selamlıyor’

HDP’ye yönelik açılan kapatma davasını kınayan Kıbrıslılar Birliği, “Kıbrıs halkı ve Kürt halkı sürekli Türk devletinin saldırılarına maruz kalıyor. Ama birlik olan halk hiçbir zaman yenilmez” dedi.

Kıbrıslılar Birliği, HDP’ye yönelik açılan kapatma davası, siyaset yasağı ve HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Kıbrıs halkı ile Kürt halkının ilişkisi sadece uluslararası dayanışma meselesi değil, her iki ulus ortak bir kaderi de paylaşıyor” diyen Kıbrıslılar Birliği, Türk devletinin HDP’ye yönelik saldırılarını kınadı.

HDP’nin şu anda Türkiye Meclisi’nde 3. büyük grup olduğuna da dikkat çeken Kıbrıslılar Birliği, HDP’ye yönelik kapatma davasına dikkat çekti.

Bu yapılanların Kürt halkını ve mücadelesini bastıramayacağı da vurgulanan açıklamada, “Kürt siyasi hareketi, Türk devletinin saldırısına her maruz kaldığında daha da sağlamlaşıyor” dedi.

Siyasi hareketlerin, yaşanan durumların şu andaki iktidara bağlama fikrini de doğru bulmadıkları dile gelen açıklamada şunlar belirtildi: “Türk devletinin kurulduğu andan itibaren Kürtlere ve Kıbrıslılara yönelik saldırıları sürdü. Kürtler ve Kıbrıs halkı Türkiye’nin sözde ‘neo-Osmanlıcılık’ politikalarının önünde engel oldu.

Birlik olan bir halk hiçbir şekilde yenilmez. Bu vesilesiyle Kürt halkının Newroz bayramını da kutluyor, dayanışmamızı dile getiriyoruz.”