KONGRA-GEL: Önder Apo'nun özgürlüğü için seferber olalım!

4 Nisan'ı kutlayan KONGRA-GEL, "Kürdistan halkları, Özgürlük Hareketi ve dostlarımız olarak faşizmi bitirme temelinde ‘özgürlük zamanı’ hamlesinde bütün imkanlarımızı seferber ederek Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağız" dedi.

KONGRA-GEL Başkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 nisan vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Önder Apo’ya sevgi ve saygıyla doğum gününüz kutlu olsun diyoruz. Önder Apo’nun doğum günü Kürdistan ve Ortadoğu halkları, bütün arkadaşlarımıza, özgür insanlığa ,özellikle de Kürdistan kadınları ve dünya kadınlarına kutlu olsun" diye başlayan açıklamada, "Önder Apo’nun doğumu özgür Kürdün, özgür insanın, özgür kadının doğumudur. Bundan dolayı Önder Apo’nun doğumu özgür Kürdün direniş tarihinin miladıdır" denildi.

'ÖNDER APO İNSANLIĞIN ÖZGÜRLÜK UMUDU OLDU'

KONGRA-GEL'in açıklamasında özetle şunlar belirtildi:

"Adı PKK olan Önder Apo’nun özgürlük yürüyüşü, dört parça Kürdistan’da umut ve inanç temelinde halkta askeri güç, siyasi güç, aydınlanma gücü ve gerekli olan diğer bütün güçleri yarattı. Kürdistan halkı özgür Kürdün gücü ile ayağa kalktı.
Önder Apo kadınları ‘en büyük ulus’ olarak adlandırdı ve ‘kadın özgür olmazsa toplum özgür olamaz’ dedi. Kadın özgürlük ideolojisiyle kadınları örgütledi, kadınlar demokratik toplum devriminin öncüleri oldular, dünya ve Ortadoğu’da özgürlük devriminin yüzü oldular.
Önder Apo, emperyalist devletlerin yüz yıldır Kürt halkına uyguladığı soykırım kıskacını parçalamayı kendisine stratejik hedef olarak belirledi. Bundan dolayı 5. Savunmasını ‘Kültürel Soykırım Kıskacındaki Kürtler’ olarak adlandırdı.
Önder Apo’nun Demokratik Konfederasyon paradigması Ortadoğu’da ve dünyada ilerici insanlık için özgürlük umudu oldu. Bu esasla dünyanın dört bir yanında Önder Apo’nun ve Kürdistan halkının çok sayıda dost ve yoldaşı oluştu. Dünya kamuoyu yabancı olmaktan çıkarak Kürdistan halkının dostu haline geldi.

ÖNDER APO TÜRK DEVLETİNİN EN BÜYÜK KORKUSU OLDU

Önder Apo’nun bu gerçekliği faşist Türk devletinin en büyük korkusu olmuş durumda. Bundan dolayı uyguladıkları çok ağır tecrit ile Önder Apo’yu susturmak istiyorlar. En son 25 Mart'ta Önder Apo’nun kardeşi ile görüşmesine izin verilmedi. Önder Apo’nun yaşamına dönük tehditler devam ediyor.

Önder Apo’nun fedaileri Garê’de faşist devlete büyük bir ders verdi. 8 Mart'ta Kürdistan kadınları, 21 Mart'ta Newroz’da da Kürdistan halkı Önder Apo’yu sahiplenen tarihi bir duruş sergiledi. Bu yılki Newroz, Önder Apo Newrozu oldu. Önder Apo’nun tecrit edilmesine artık halkımızın ve hareketimizin sabrı kalmamıştır.
Önder Apo’nun üzerindeki tecridin kaldırılması için 128 gündür binlerce özgürlük tutsağı açlık grevindedir. Yine Maxmûr Mülteci Kampı ve Lavrion’da da yurtseverlerimiz Önder Apo için açlık grevindeler.

'ÖNDER APO İÇİN ÖZGÜRLÜK ZAMANI'

Ülke içinde ve yurt dışında halkımız ve dostlarımız da Önder Apo için ayaktalar. Artık zaman Önder Apo’nun özgürlük zamanıdır. 

Kürdistan halkları, Özgürlük Hareketi ve dostlarımız olarak faşizmi bitirme temelinde ‘özgürlük zamanı’ hamlesinde bütün imkanlarımızı seferber ederek Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağız.

Bu temelde yeniden Önder Apo’nun doğum gününü Kürdistan halklarına, tüm arkadaşlara, Kürdistan kadınlarına ve dünya kadınlarına, ilerici insanlığa kutluyoruz."