Maraş cezaevinde tutsaklara yemek verilmiyor

Maraş Türkoğlu Cezaevi’nde, 2 haftadır cezaevi idaresi tarafından tutsaklara baskı yapılıyor. Aralarında İsveç vatandaşı Ahmet Nas’ın da olduğu tutsaklara 2 haftadır yemek verilmiyor.

Cezaevinde olan ve Türk ve İsveç vatandaşı olan Ahmet Nas, ailesini telefon ile arayarak, cezaevinde kendilerine yönelik keyfi baskılar yapıldığını ve 2 haftadır yemek verilmediğini aktardı.

‘BİZİ ÖLÜME TERK ETTİLER’

Baskıların 2 hafta içerisinde yoğunluk kazandığını belirten Nas, devamla şunları dile getirdi: “Her yönüyle baskılar arttı. Keyfi uygulamalar yaşanıyor. Havalandırmamızı kapattılar (küçük bir pencere vardı onu kapattılar) yemekler iki öğündü yavaş yavaş yemekleri azalttılar; önceleri 12 kişilik koğuşa, 6 kişilik yemek veriliyordu. Şu anda hiç vermemeye başladılar. Dilekçe yazıyoruz ama dilekçelerimiz sonuç vermiyor, gün geçtikçe baskılar artı ve bizi ölüme bırakmışlar. Ailemizin ve arkadaşlarımız gönderdiği eşya ve mektupları vermiyorlar. Telefon görüşüne geldiğimizde bizi çember altına alıyorlar, ‘sağa sola bakmak yasak’ diye, baskı yapıyorlar.”

Nas, uluslararası kuruluşlara yardım çağrısında bulundu.