MED-DER'den İnce'ye tepki: Cahillik

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Kürtçe eğitime karşı çıkmasına tepki gösteren MED-DER, "İnce, cehaletini dile getirmiştir" dedi.

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, Kürtçe ana dilde eğitimin pedagojiye uygun olmadığı yönündeki iddiasına tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan MED-DER, “Muharrem İnce, işini yapsın, dil çalışması ve pedagoji onun işi değil. Yıllarca fizik öğretmenliği yapan İnce, fizik ve öğretmenlikten bihaber. İnce’nin, ne pedagojiden ne de Kürtçeden haberi var, dile getirdiği tek şey cehaleti oldu” denildi.

Kürt dilinin beş bin yıllık bir dil olduğu ve Kürtlerin kendi dilleriyle onlarca uygarlık kurduğunun hatırlatıldığı açıklamada, Guti, Kurti, Cuti, Cudi, Kurtiw, Kırti, Kurdraho, Kurtienne, Kordosw, Kardokhoi, Karduk, Kartawiye, Kurduen, Kurdi Karduw, Akrad, Kartawiye, Kur, Gondwana, Hurri, Urartu, Medler, Mervani, Mitani ve Komagene gibi birçok çok uygarlığın bu dille tarihte yer aldığı belirtildi.

 Açıklamanın sonunda, “Kürt dili onurumuz, varlığımız, özümüz ve sevincimizdir” mesajı verildi.