Melelerden Yeşil Sol Parti’ye destek

Kürt din alimleri (Mele), 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için Yeşil Sol Parti’ye destek çağrısında bulundu.

Mele İsa Turan, “Ülkemiz, bütün değerlerimiz işgal altındadır. Kürt halkının üzerindeki baskı, inkar ve zulüm, hiçbir ulusun üzerinde yoktur. Seçimlerde ulusal bir ruhla sandıklara gidip Yeşil Sol Parti’ye oy verelim” dedi.

Kurdistan ve Avrupa’da yaşayan meleler, tüm Kurdistanlıları Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağırdı.

Mele İsa Turan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Kürt halkının duruşunu ortaya koyması gerektiğini belirterek, “Oylarına sahip çıksınlar. Sistem partileri bizim varlığımızı kabul etmiyor. Tarihimizi kabul etmiyorlar. Dilimizi, müziğimizi kabul etmiyorlar. Edebiyatımızı kabul etmiyorlar. Önderimizi kabul etmiyorlar. Ülkemizi işgal etmişler. Ülkemiz, tarihimiz, bütün değerlerimiz işgal altındadır. Kürt halkının üzerindeki baskı, inkar ve zulüm hiçbir ulusun üzerinde yoktur. Seçimlerde ulusal bir ruhla sandıklara gidelim. Yeşil Sol Parti’ye oy verelim. Demokrasi için, insanlık için, özgürlük için, kurtuluş için oylarımızı Yeşil Sol Parti’ye verelim” dedi.

YILDIRIM: OYUMUZ ONURUMUZDUR

“Oylarımız onurumuzdur” diyen Mele Muhterem Yıldırım da seçimlerin önemine işaret ederek, Kurdistan’daki din alimlerine ve şeyhlere seslendi: “Bu toplum size değer verdi, sizi onurlandırdı. Siz bu halkın sayesinde mevki, makam ve mal mülk sahip oldunuz. Artık halkınıza dönün ve öncülük edin. Halkımız inkâr ediliyor. Siz de bunun parçası oldunuz. Artık bundan vazgeçin. Allah öbür dünyada sizden bu inkarın parçası olduğunuz için hesap soracak. Yol yakınken dönün ve halka öncülük edin. Halkımızın bu zulüm sisteminden kurtulması için seçimlere gidelim. İrademize sahip çıkalım.”

KÜRT HALKININ HAKLARI İÇİN

Mele Hacı Kadah ise inkâr ve imha siyasetinin devam ettiğini belirterek, “Halkımız üzerinde zulüm, ölüm, her gün tutuklama var. Bunlardan kurtulmak için Yeşil Sol Parti’ye o verelim. Kürt halkının hak ve hukuku için mücadele veren tek parti Yeşil Sol Parti’dir. Bunun için oylarımızı Yeşil Sol Parti’ye verelim” dedi.

KÜRT İTTİFAKI’NI DESTEKLEYİN

Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşitî, Kürt kimliğinin tanınması, Kürt halkının mecliste güçlü temsilinin sağlanması için Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nın yanında durulmasını ve Yeşil Sol Parti adaylarına oy verilmesini istedi. 

OYUMUZU KENDİMİZE VERELİM

Mele Yusuf Yıldız diline, kimliğine, şahsiyetine ve şerefine sahip çıkmanın insani ve İslami bir görev olduğunu belirterek, “Sorumluluğun; dilini, milletini, yaşadığın yeri korumandır. Binlerce köyümüz yakılmış. Birlerce insanımız sürgün olmuş ve tutuklanmış. Bu sorumluğu iyi anlamak ve anlatmak için 14 Mayıs’ta sandıklara gidelim ve sorumluluğumuzu yerine getirelim” şeklinde konuştu. 

ZALİMLERDEN HESAP SORALIM

“İman, ahlak ve inanç sahibi için 14 Mayıs önemli bir gündür” diyen Mele Zahir Aktaş, şunları dile getirdi: “14 Mayıs’ta tercihimiz mazlumlar ve mağdurlar için olsun. Dili, kültürü, kimliği inkâr edilenlerin yanında olalım. Katliamlardan geçirilenler, soykırıma tabi tutulanların yanında olalım. Allah, ‘Zalimlere yardım etmeyin. Zalimleri yakan ateş sizleri de yakar’ diye buyuruyor. Onun için biz de 14 Mayıs’ta zalimleri değil, mazlumlardan yana olanları tercih edelim; oyumuzu Yeşil Sol Parti’ye verelim.”

DİN TACİRLERİNE DERS VERELİM

Mele Mahmut Beyazkaya, Yeşil Sol Parti’ye destek çağrısında bulunarak, “Bu zalim, inkarcı ve din ticareti yapan sistemin değişmesi lazım. Onun için biz mazlumların ve halkımızın yanında olalım. 14 Mayıs’ta oyumuz Yeşil Sol Parti’ye verelim. Unutmayın bu sistemi değiştirmek bizim elimizde” diye seslendi. 

Mele Kasım Ulusoy ise özelikle Erzurum halkına seslenerek, Yeşil Sol Parti’ye oy vermelerini istedi. Mele Kasım, “İnançlı halkımız ve değerli seydalarımız bu seçimde tek ses olalım. Din ticareti yapan partilere kanmayalım. Oyumuzu kendi partimize verelim. Bütün adaylarımız değerlidir” dedi.

BİR OY İLE HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR

Mele Şevket Çakır, halkın mutlaka sadıklara gitmesine ve iradesine sahip çıkmasını isteyerek, şöyle konuştu: “14 Mayıs, Kürt halkı için çok önemlidir. Bir oy ile her şey değişebilir. Bu seçimlerle kaderimiz değişebilir. 100 yıldır dilimiz, varlığımız, kültürümüz inkâr edildi. Bu zulmün kalkması için sandıklara gidelim. Eğer bir daha çocuklarımızın cenazelerin posta kutularında bize gelmesini istemiyorsak gidip oyumuzu kullanalım ve bu zulme son verelim."

KÜRT KATİLİ DİKTATÖRÜ DEVİRELİM

Mele Raufi Baran, Kürt halkına şöyle seslendi: “20 yıldan fazladır bir diktatör Kürt çocuklarının katledilmesini kendine helal etmiştir. Kurdistan’ı işgal etmeyi kendine helal görüyor. Uygulamaları ile bu diktatör, Nemrut ve Firavunlarla eş değerdir. Onun için oyunuzu kendinize, Yeşil Sol Parti’ye verin. On binlerce tutuklu özgürlüğüne kavuşacak. Dilimiz için güzel şeyler yapalım. Cenazelerimizin kaldırımlarda günlerce kaldığını, cenazelerimizin Türk panzerin arkasında sürüklenmesini istemiyorsak oyumuzu Yeşil Sol Parti’den yana kullanalım.”

Mele Şükrü Arslan, 21 yıldır çok zulmün yaşandığını belirterek, “AKP dönemi zulümlerinin ya devamını tercih edeceğiz ya da hakkımızı savunacak bir şekilde oy kullanacağız” diyerek, Yeşil Sol Parti’ye destek istedi.

Mele Ahmed Sadioğlu da AKP’nin zulüm iktidarı olduğunu ve din ticareti yaptığını belirterek, “Din adı altında kan döküyor. Din adı altında Ortadoğu’ya fesatlık ve fitne sokuyor. 14 Mayıs’ta bu diktatörü devirmek için sandıklara gidelim. Oyumuzu Yeşil Sol Parti’ye verelim” dedi.

Mele Ahmed, seçimlerde din adı altında yapılan propagandalara toplumun kanmamasını dile getirerek, “Din adı altında bir diktatörden yana tercihinizi kullanmayın. Adalet, hak ve hukuk için oylarınızı Yeşil Sol Parti’ye verin” diye konuştu. 

Mele Şafii Bali de halkı sandıklara sahip çıkmaya çağırarak, Kürt toplumun yeni yüzyılda haklarına kavuşması için seçimlerin önemli olacağını vurguladı. Mele Şafii, şunları kaydetti: “Yeni bir yüzyılda nasıl yaşamak istiyorsak o şekilde oy kullanacağız. Dilimiz, onurumuz, kültürümüz bir bütün değerlerimiz için oyumuzu Yeşil Sol Parti’ye verelim.”