Midilli'deki 'MİT' provokasyonu ardından Kürtler için yeni kamp

Yunanistan’ın Midilli adasında geçtiğimiz günlerde “Kürt-Arap” çatışmasına dönüştürülmek istenen provokasyonun ardından Kürt mültecileri için yeni bir kampa alındı.

Kürdistan Kültür Merkezi (NÇK)-Yunanistan öncülüğüne yapılan görüşmeler sonuç verdi. Ülkedeki Kürt sivil toplum örgütleri, provokasyon ardından Kürt mültecilerin güvenli bir kampa taşınmasını talep ediyorlardı. Bu talebin kabul edilmesi ardından, mülteciler yeni bir kampa taşındı.

NÇK Yunanistan adına kitleyi karşılamaya giden heyette Yunanistan Mülteci Bakanı, TJK-E üyesi ve Kürt siyasetçisi Ruken Demir, PYD Yunanistan temsilcisi İbrahim Müslim, Yunanistan Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanı Bahdin Ahmed yer aldı.

Heyet adına konuşma yapan Ruken Demir, bu kadar kısa bir sürede devlet yetkililerince yeni bir kamp verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Yunan yetkililere teşekkür etti.

Suriye’de QSD ittifakındaki Kürt-Arap birlikteliğine değinen Demir, QSD ruhunu bu tür olaylarla provoke edip Kürt-Arap ilişkilerini baltalamaya çalışanların Türk istihbaratı olduğuna dikkat çekti.

Demir, halkları oyuna gelmeyeceğini söyleyerek, Kobanê de olduğu gibi bugün Efrin’de de Kürt ve Arap birlikteliği ile Rojava’yı savunacaklarını vurguladı.

Midilli Kampından gelen halk adına söz hakkı alan Efrinli bir anne, saldırganlar arasında daha önce kampta hiç görmedikleri kişiler olduğuna dikkat çekti. Efrinli anne, saldırının planlı oluğuna işaret ederken, saldırganların bazılarının maskeli olduğunu söyledi.

Araplarla herhangi bir sıkıntıları olmadığı halde kimi yabancı kimselerin son günlerde kampa uğradıklarını ve olayları proveke etmeye çalıştıklarını belirten Efrinli anne, mültecilere sahip çıktığı için PYD’ye teşekkür ederek “partimle gurur duyuyorum” dedi. Efrinli anne sözlerini “Bijî serok Apo” diyerek bitirdi.