Mızraklı: Korkmuyoruz, itaat etmeyeceğiz

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, tutsaklığının 200’üncü gününde yazdığı mektupta, asla pişman olmadığını ve itaat etmeyeceğiniz vurguladı.

Görevi gasp edilerek yerine kayyum atanan ve 200 gündür rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayseri Bünyan Cezaevi'nden bir mektup yazdı.

Mızraklı, "Zulmün artsın ki zevalin çabuk geçsin" başlıklı mektubunda, 200 gündür susturulamadıklarına vurgu yaptı.

Mızraklı, “Evet 200 gündür, dini söylemleri dillerine pelesenk edenler, adil olduklarını her gün vurgulayanların düşman hukukunu işletmelerinden ve adaleti sadece kendilerine hak görmelerinden ötürü cezaevindeyim. Cezaevinde olmamdan kaynaklı bir pişmanlık veya bir ah çekme var mı deseler, ASLA derim” dedi.

Mızraklı şöyle devam etti: “Çünkü bizler hak ve adalet arayışçıları olarak bu ülkede eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren herkesin, susturulmak isteneceğini ve yürüttükleri bu mücadeleden kaynaklı büyük bedeller ödeneceğini biliyorduk. Bizler hak için halkla birlikte mücadele ettik. Bu halk, yüzyıllardır bu uğurda büyük bedeller ödemiştir. Ondan dolayı bizler bu tür bedel ödemeye alışkınız.”

AKP’nin 18 yıldır iktidarda olmasına rağmen sanki hep muhalefetteymiş gibi söylemlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Mızraklı, timsah gözyaşları ile tek adam rejiminin perçinlenmeye çalışıldığını kaydetti.

İktidarın gözünde toplumun neredeyse yüzde 60’ının “hain” olduğunu belirten Mızraklı, mektubunu şöyle sonlandırdı: “200 gündür cezaevindeyiz, belki birkaç 200 gün daha cezaevinde kalabiliriz. Çünkü ülkemizde binlerce kişi hak ve adaletten uzak, sırf muhalif oldukları, iktidara biat etmedikleri için cezaevindeler, ya da muktedirin çadır saraylarında yargılanmaktadırlar. Ama tüm bunlara rağmen asla hak ve adaletten taviz vermemektedirler. Bundan dolayı bizler de asla bu 200 günlük tutukluluktan pişman olmadık. Olmayacağız da. Zulmü önlemek için tüm bedelleri ödemek ise boynumuzun borcudur. Bundan sonrada ödemeye hazırız. Buradan korkmadığımızı ve itaat etmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Bizler biat etmeyenler son olarak Anadolu’da yaygın kullanılan bir deyim olan 'zulmün artsın ki zevalin çabuk gelsin' sözüyle bitiriyoruz."