MKP Kaypakkaya’yı andı, ‘son söz daha söylenmedi’ dedi

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komitesi-Siyasi Büro, 18 Mayıs 1973’de işkencede katledilen Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist'in kurucusu İbrahim Kaypakkaya’yı andı.

Yazılı bir açıklamada bulunan MKP MK/SB, “Partimizin kurucu Komünist önderi olmanın ötesinde, Türkiye-Kuzey Kürdistan devrimine kapsamlı tahlil ve tespitleriyle ışık tutan Komünist çığırın ölümsüz siması Kaypakkaya yoldaşı bir kez daha sonsuz saygıyla anıyor, kızıl direnişiyle sembolleşen Komünist çizgi rehberliğini selamlıyoruz” dedi.

Aynı açıklamada, “Proleter dünya devriminin bir parçası olarak partimiz önderliğinde somut enternasyanalist görev temelinde biçimlenip Türkiye-Kuzey Kürdistan siyasi coğrafyasında gelişen bağımsızlık, devrim, Sosyalizm ve Komünizm mücadelesinin önderleri Mustafa Suphi ve İbrahim Kaypakkaya yoldaşları, Onlar şahsında TKP(ML)’den MKP’ye yüzlerce Parti şehidini saygıyla anıyor, kızıl anılarını selamlıyoruz!” ifadeleri kullanıldı.

“Tüm dünya ve Türkiye-Kuzey Kürdistan devrim, sosyalizm ve Komünizm mücadelesinin ölümsüz kahramanları ortak değerlerimizdir. Onlar, mücadele rehberlerimizdir!” diyen MKP, şunları ifade etti:

“Mahirler, Denizler, Kaypakkayalar, Mazlumlar bu mücadelelerin sembolü olmakla birlikte, ulusal ve devrimci hareket önderleri olarak ölümsüzler kervanında yerlerini alan önder simalar olarak tarihe geçtiler. On binlerce ölümsüzümüz devrimin yediverenleri olarak tarihin aydınlık sayfalarına kazılarak yazıldılar.”

Açıklamada, “Kaypakkaya yoldaşın MLM ilkelerle tayin ettiği Komünist yönelim ve ona endeksli siyasi iktidar perspektifi, Komünist toplum yürüyüşünde Sosyalizm, Sosyalizm için Sosyalist Halk Savaşı çizgisiyle gelişmektedir” vurgusu yapıldı.

Yüksek teknolojik savaş kapasitesine karşı, ağır eşitsiz şartlarda komünist iradeyle göğüs geren mücadele pratiklerinin “kararlılıklarının tanığı” olduğunu kaydeden MKP, “Son söz daha söylenmedi! Mutlaka ama mutlaka sınıf savaşının kızgın namlularıyla söylenecek! Tekçi-ırkçı faşist sınıflar siyasi saldırganlığı ve her türden egemenlik biçimleri, proletarya önderliğinde halkların devrimci savaşıyla tarihin karanlığına gömülecek!” dedi.