MKP’li tutsak Kadir Yıldız açlık grevine başladı

Kandıra cezaevinde tutsak edilen MKP'li Kadir Yıldız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi yapan eylemcilerle dayanışmak için 10 günlük açlık grevi başlattı.

Maoist Komünist Parti (MKP) davasından Kandıra 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutsak edilen Kadir Yıldız, gönderdiği bir mektupta 10 günlük açlık grevi başlattığını duyurdu. 110 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i selamlayan Yıldız, “Açlık grevi direnişini sahiplenmenin biz sosyalistlerin, devrimci görevi olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi.

Yıldız, “Nerede olursak olalım bu direnişe sessiz kalamayız, kalmamalıyız. Bulunduğumuz her alanda çeşitli eylem biçimleriyle devrimci sorumluluğumuzu yerine getirmeli, 100 gününü aşan açlık grevi eylemini sahiplenmeliyiz” diye ekledi.

“Haklı meşru devrimci bir talebin, eylemin yaşanmakta olduğu bir yerde-zamanda biz sosyalistler hiçbir gerekçeyle sessizliğe bürünemeyiz” diyen MKP’li tutsak, 20 Şubat’tan itibaren 10 günlük açlık grevi başlattığını açıkladı.