MLKP: 1 Mayıs’ta özgürlük ve sosyalizmin gür sesini yükseltelim!

MLKP, 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, alanlarda özgürlük ve sosyalizmin gür sesini yükseltme çağrısında bulundu.

“Faşist şeflik rejimine, inkarcı sömürgeciliğe ve erkek egemen sisteme karşı öfkemizi 1 Mayıs meydanlarına taşıyalım! İşçilerin ve ezilenlerin kurtuluşu mücadelesini büyütelim!” başlıklı yazılı bir açıklama yayınlayan MLKP, herkesi 1 Mayıs kutlamaları için alanlara çağırdı.

1 Mayıs 2023’e işçi sınıfının ve ezilenlerin özgürlük, adalet, halklara ve kadınlara eşitlik talep ve özleminin şiddetlendiği, faşist, sömürgeci terörün, işsizlik, pahalılık ve yoksulluğun hayatı çekilmez hale getirdiği; Tayyip Erdoğan’ın emrindeki faşist, sömürgeci sermaye ordusunun Rojava, Güney Kurdistan ve Suriye’deki işgallerinin sürdüğü koşullarda girildiğinin belirtildiği açıklamada "1 Mayıs’ta “Tayyip defol! Özgürlük, adalet, onurlu yaşam” şiarı etrafında birleşelim. Faşist şeflik rejiminin yasaklarına aldırmadan, başta Taksim olmak üzere 1 Mayıs meydanlarını zapt ederek işçilerin ve ezilenlerin iradesini, sesini, umudunu yükseltelim" çağrısında bulunuldu.  

MLKP açıklamasında "Tüm meydanlarda 1 Mayıs’ın simgelediği özlemlerin; özgürlük ve sosyalizmin gür sesini yükseltelim!” ifadeleri kullanıldı.