Nusaybin’de HDP’ye görkemli karşılama: Gelecek bizimdir!

HDP’nin Nusaybin seçim bürosu açılışı yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Mitinge dönüşen açılışta konuşan HDP’li adaylar, zaferin yakın olduğunu söyledi.

HDP, sokağa çıkma yasakları sırasında neredeyse tamamı Türk rejimi tarafından yıkılan Nusaybin’in Barış Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını yaptı.

Midyat Caddesi üzerinde yapılan açılış öncesi, kent girişinde kalabalık bir kitle toplanarak konvoya katıldı. HDP’li adayları sokaklarda karşılayanların yanısıra evlerinin pencereleri balkonları ve çatısına çıkanların zafer işaretleri, alkışları ve zılgıtları ile desteği dikkat çekti.

Kent turu ardından büro önünde binlerce kişi toplandı. . HDP’nin Nusaybin Belediye Eşbaşkan adayları Ferhat Kut, Semire Nergiz ile Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk büronun açılışına katıldı.

İlk konuşmayı yapan Nusaybin Eşbaşkan adayı Semire Nergiz, “Bütün renkleri ve coşkusuyla bu şehrin halkı ve gençliğinin coşkusuyla seçimlerde zafer elde edeceğiz” dedi.

Nergiz, “Bu şehri din, dil, ırk ve cinsel kimlik gözetmeden yönetmeye adayız” dye ekledi.

Diğer eşbaşkan adayı Ferhat Kut, 31 Mart yerel seçimlerinin kendileri için farklı bir anlam taşıdığını dile getirerek, “31 Mart halkın iradesini elinden alanlara karşı, halkın iradesini yeniden tesis etme günüdür. Bizim başarımız MHP ve AKP'nin çöküşü olacaktır" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, 109 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarına karşı açlık grevinde olan Leyla Güven ile diğer açlık grevcilerine dikkat çekerek, bu eylemi selamladı.

Kürt halkının bu süreçte zor günler yaşadığını söyleyen Türk, şöyle konuştu: “Halkımız bu süreçte çok büyük acı çekti ve bedeller verdi. Bunu da özgürlüğü için yaptı. Ama biz halkımıza da mücadelemize de güveniyoruz. Bugün çok kirli oyunlar oynanıyor ama halkımız bu oyunlara en iyi cevabı sandıkta verecektir. Halkın iradesine ipotek koyup belediyelerimize kayyum atadılar. Buradan bütün diktatörlere sesleniyoruz AKP'ye de kayyumlara da ‘hayır’ diyoruz.”

Ağır bedellere rağmen “Ama gelecek bizimdir” diyen Türk, şöyle noktaladı: “Bu oyunların hepsini bozup amacımıza ulaşacağız. Bugün sadece Nusaybin değil bütün Kürdistan halkı Kürt halkının geleceği için kendisini hazırlamalıdır. Herkes bilsin ki yapılan siyasetten razı değiliz. Bir daha diyoruz ki 31 Mart günü bizim günümüzdür. Kayyumlara en iyi cevabı o gün vereceğiz."