Sadece adındaki Bahçe kaldı

Bahçelievler’de yaşayanlara göre binalar yığını haline getirilen ilçede kadınlar, çocuklar ve engelliler için yaşam alanları daraltıldı. İlçedeki uyuşturucu ve şiddet potansiyeli de cabası.

Köstebek yuvasına dönen İstanbul’da bitmeyen metro çalışmaları, afet yasası adı altında yürütülen kentsel dönüşüm inşaatları ve doğa katliamlarından söz edebiliriz. Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart’a yavaş yavaş yaklaşılırken, İstanbul’da yaşayan yurttaşların belediyelerden beklediklerini Bahçelievler’de yaşayan yurttaşlara sorduk.

Bahçelievler, 600 bine yakın nüfusu olan bir ilçe. İstanbul’un en fazla trafik sorunu ile karşılaşan ilçelerinden birisi. Görüş aldığımız yurttaşlar, AKP’li belediyenin her yere bina yaptığını, kadınların, çocukların, engellilerin yaşam alanların daraltıldığını söylüyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE HİBE EDİLDİ

HDP Bahçelievler Mahalle Meclisi üyelerinden İpek Tekin, yerel seçimlerini önemli olduğunu ve güçlü bir mücadele vermeleri gerektiğini belirterek, ilçenin inşaat sektörüne hibe edildiğini ifade etti.

UYUŞTURUCU VE ŞİDDET VAR

Bahçelievler’de oturan Zeynep Acer, sokakların kadınlar için güvenli olmadığını söyledi. Acer, şunları anlattı: “Yıllardır bu zihniyet başımızda; eziliyoruz, öldürülüyoruz, katlediliyoruz, çocuklar gözümüzün önünde her gün can veriyor. Ben bunlara ‘göz yummayalım’ diyorum. İşsizlik, uyuşturucu, şiddet çok fazla Bahçelievler sokaklarında. Rahatlıkla dışarı çıkamadığımız oluyor.”

DEMOKRASİ VE KARDEŞLİKTEN YANAYIM

İlçede ikamet eden bir diğer yurttaş Mehmet Mehti Timur ise HDP’nin sürekli hükümet tarafından ‘terörist’ olarak nitelendirilmesinden rahatsız. Diline, dinine ve kültürüne bağlı bir Kürt olduğunu ifade eden Timur, şöyle konuştu: “Kirli bir siyaset yürütülüyor Türkiye’de. İleri gitsen, olmuyor geri gitsen olmuyor. Ne yaparsak yapalım dilimizi, varlığımızı bu devlete kabul ettiremiyoruz. İstanbul ne kadar Türklerinse bir o kadar da Kürtlerindir. Sürekli ‘terör yandaşı’ diyorlar, terör kimdir bilmiyorum. Bana göre kim halkına, ırkına, yaşadığı coğrafyaya hainlik yapıyorsa odur terörist. Kim evleri yakıyorsa, masum sivilleri katlediyorsa benim yanımda terör odur. HDP bir partidir, milletvekilleri var, seçime katılıyor. Kim demokrasiden yanaysa, kim kardeşlikten yanaysa ben ona destek veririm.”

ŞEHİR TALANCILARINA KARŞIYIZ

AKP’nin ekolojik dengeyi bozan, şehri talan eden politikalarına karşı mücadele ettiklerini, 31 Mart’ta yapılacak seçime de bu anlayışla hazırlandıklarını söyleyen Zafer Kılıç da umutlu. Kılıç, “Sistem partilerinin yerel seçime bakış açısı betonlaşmadır. Biz ekolojik düzenin bozulmasına karşıyız. Bahçelievler’de ciddi bir rant var. Trafik sorunu büyük. Kadınların yaşam alanları daraltılmış, rahat bir alan yok” dedi.