Schneider: Almanya Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamalı

Almanya’nın tanınmış polisiye yazarlarından Heinz Jürgen Schneider, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Federal Alman Hükümeti’nin harekete geçmesini istedi.

Türk devletinin 22 yıldır İmralı adasında ağır tecrit altında esir tuttuğu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için yapılan çağrılara uluslararası camiada bir yenisi eklendi. Hukukçu kimliğinin yanı sıra son yıllarda kaleme aldığı polisiye romanlarıyla Almanya’da tanınan yazar Heinz Jürgen Schneider, son dönemlerde endişelere yol açan Kürt Halk Önderi’nin sağlık durumuna ilişkin ANF’ye konuştu.

Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve İmralı’daki hukuksuzlukları uzun bir süredir takip etmeye çalıştığını belirten yazar Schneider “Federal Alman Hükümeti, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için harekete geçmeli” çağrısını yaparak, Angela Merkel’in başbakanlığındaki hükümete Rus muhalif Andre Nawalny için yapılanları hatırlattı.

‘ABDULLAH ÖCALAN DA NAWALNY GİBİ BERLİN’DE TEDAVİ EDİLMELİ’

Alman yazar Heinz Jürgen Schneider, Nawalny gibi sağlık sorunları yaşayan Kürt Halk Önderi’nin de Berlin’e getirilerek tedavi edilmesi için Merkel hükümetine çağrıda bulundu. Nawalny, geçtiğimiz yıl Putin yönetimi tarafından zehirlendikten sonra Almanya’nın girişimiyle özel bir uçakla Berlin’e getirilerek tedavi edilmişti.

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve sağlığı için atılacak bu adım için Almanya’nın Türk devletine siyasi baskılarda da bulunmasını isteyen Schneider “Şayet böyle bir şey yapılmazsa demek ki Almanya, Nawalny ve Abdullah Öcalan konusunda sergilediği yaklaşım ikiyüzlülükten başka bir şey değil” dedi.

HEİNZ JÜRGEN SCHNEİDER KİMDİR?

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Heinz Jürgen Schneider uzun yıllar avukatlık yaptı. Son yıllarda ise avukatlığı bırakıp roman yazarlığına başlayan Schneider, kaleme aldığı polise romanlarıyla tanınıyor. 1933 Almanyası’nda geçen “Scheune Ölüm” (Tod in der Scheune), “Hafenkai’da Ölüm” (Tod am Hafenkai) ve “Ballnacht’ta Ölüm” (Tod in der Ballnacht) Üçlemesi ile dikkat çeken Schneider son yıllarda ise “Yalan Ülkesinde” (Im Land der Lügen) ve “20 Milyon” (Zwanzig Millionen) romanlarına imza attı.

Dr. Heinz-Jürgen Schneider ve Hamburglu bir başka Avukat Britta Eder’in öncülüğünde bir grup Alman hukukçu, 2011 yılında Erdoğan ve diğer Türk devlet yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Schneider, söz konusu kişilerin Almanya’ya gelmeleri halinde tutuklanmasının talep edildiği suç duyurusunun Karlsruhe’de bulunan Federal Başsavcılığı tarafından kabul edilmesine işleme konulmadığını belirtmişti.