Serxwebûn, 'PKK'nin Güney'de çok işi var' manşeti ile çıktı

1982 Ocak ayında birinci sayısını yayınlayan Serxwebûn, 2020 Aralık sayısı ile kesintisiz yayın hayatının 39. yılını geride bıraktı.

Serxwebûn, bu ayki sayısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1995 Haziran'ında yaptığı ama bugünkü gelişmelere bire bir ışık tutan değerlendirmesini, "PKK'nin Güney'de çok işi var" başlığı ile manşete taşıdı. PKK'nin Güney Kürdistan'daki varlığını bugün de sorgulayanlara cevap niteliğindeki değerlendirmede Kürt Halk Önderi Öcalan şu ifadeleri kullanıyor: "PKK’nin Güney’de ne işi var?" diyorlar. PKK’nin Güney’de çok işi var; mutlaka yerine getirmesi gereken görevleri var. Hepimiz aynı ülkenin ve aynı halkın çocukları, devrimci güçleri ve hatta siyasal örgütleriysek, birlik ve dayanışma için mutlaka yerine getirilmesi gereken görevlerimiz vardır."

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "2021 yılı büyük direniş ve kazanma yılı olacaktır" başlıklı yazısında 2020 yılındaki gelişmeleri değerlendirdi. Tecrit ve soykırım saldırılarına rağmen başta İmralı direnişi olmak üzere gerillanın ve halkın direnişinin önemli gelişmeler yarattığını belirten Bayık, Öcalan'ın sadece Kürdistan değil, Ortadoğu hakları açısından en etkili Önderlik konumuna geldiğini kaydetti. KCK'nin başlattığı Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi'nin faşizmin sonunu getireceğini belirten Bayık 2021 yılında mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

KADINLARA YÖNELİK SALDIRILAR BİLİNÇLİ ARTTI

Kadın mücadelesi açısından 2020 yılını ise KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan değerlendirdi. Kürt kadınlarına yönelik artan saldırıların bilinçli ve planlı olduğunu kaydeden Erzincan, Kürt kadınları şahsında alternatif özgür yaşamın hedeflendiğini belirtti. Kadınlar için örgütlülüğün önemine vurgu yapan Erzincan özsavunma, özgür yaşamı inşa ve Demokratik Ulus boyutlarının örgütlenmesi ile 2021 yılında kadın özgürlük mücadelesinin çok daha fazla büyüyeceğini kaydetti.

CENGA HEFTANİN HAMLESİ

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PKK'nin 43. mücadele yılı perspektifini değerlendirdiği yazısında Uluslararası Komplo’nun güncellenmiş hali olan ABD-TC-KDP ittifakının ‘Cenga Heftanin’ devrimci hamlesiyle önemli ölçüde kırıldığını vurguladı.

"43. yılı bu düzeyde hedefi büyük, iddiası büyük, iradesi büyük, kazanma azmi büyük, daha büyük zaferlerin kazanıldığı bir yıl olarak ilan ediyoruz" diyen Kalkan mücadelenin başarısında Parti öncülüğünün belirleyici rolüne de dikkat çekti.

BAŞARI ÖLÇÜSÜ KÜRT HALK ÖNDERİ ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın kaleme aldığı, "Kürdistan’daki katmerli sömürgecilik yenilgi aşamasındadır" başlıklı yazıda, kapitalist modernitenin Ortadoğu’daki sistemini parçalamadan Kürdistan’da bir özgürleşmenin mümkün olmadığını belirtti.

Bu sistemin parçalanmasında gerilla mücadelesini belirleyici rolüne dikkat çeken Karayılan, düşmanın bel bağladığı tüm teknolojileri, gerillanın boşa çıkarmayı başardığını ifade etti. Karayılan, yeni mücadele yılında başarma imkanlarının artığını belirtirken, "Bizim için başarının ölçüsü Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüdür" ifadesini kullandı.

ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN ŞEKİLLENMESİNDEKİ ROLÜ

Serxwebûn'un 468. sayısında KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ve PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın ayrıca birer Kürtçe yazısına da yer verildi. Bayık, "Em têkoşînê mezin bikin, azadiya fizîkî ya Rêber Apo pêk bînin" başlıklı yazısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, Kürdistan Özgürlük mücadelesinin şekillenmesindeki rolüne dikkat çekerken PKK'de kadrosal duruşu değerlendiriyor. Bayık, Hamle kapsamında mücadeleyi büyütme ve Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlama çağrısı yapıyor.

Arka kapakta PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın Kaleme aldığı, "Ruhê Apogerî ya rasteqîn: Şehîdên 4’ê Kanûnê" başlıklı yazıda Özgürlük mücadelesi şehitleri Mihyedîn, Mehmet, Zinar, Rüstem Zeydan, Adil ve Gülbahar şahsında farklı yıllarda Aralık ayında şehit düşen PKK'lileri anlatıyor.

PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik ise Apocu hareket tarihindeki PKK'lileşme hamlelerini değerlendirirken üç Hamlesel dönemi kapsamlı bir şekilde analiz ediyor.

"Türk egemenleri en taklitçi sınıftır" başlıklı yazıyı kaleme alan Orhan Kendal, Türk egemen sınıfının tarihsel gelişim seyri ile temel karakteristik özelliklerini güçlü analizlerle ortaya koyuyor.

http://serxwebun.org/