Silopi'de köy ziyaretleri: Kürtler olmadan kimse adım atamaz

“Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Silopi ilçesinde köyleri ziyaret eden HDP'liler, "Kürtler olmadan kimse bir adım atamaz" dedi.

Şırnak’ta “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Silopi ilçesinin Nêwana (Kavalı), Salatînê (Özgen) ve Kurtik (Çukurca) köyleri ziyaret edildi. Ziyarete Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, İl Eşbaşkanı Sabuka Akdağ, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan ve partililer katıldı. Kurtik köyünde halk tarafından zılgıtlarla karşılanan heyet, köy meydanına kadar yürüyüş düzenledi.

'KAZANIMLARIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİR'

Köy meydanına gerçekleştirilen halk buluşmasında konuşan HDP’li Milletvekili Hasan Özgüneş, Kürt sorununun çözümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın rolüne değindi. CHP’nin Kürt sorununun çözümüne dair açıklamalarına dikkat çeken Özgüneş, “Artık Kürtler Ortadoğu'da güç sahibi oldu. Bizim de bu kazanımlarımıza sahip çıkmamız gerekir. Hükümetin yalanları artık ifşa oldu ve kimse onlara inanmıyor. Türkiye'nin artık Kürtler olmadan bir adım atamayacağını herkes gördü ve şahitlik ediyor. Bu seçimde de bu iktidar gidecek ve zafer halkların olacak” dedi. 
Nêwana ve Salatînê köylerini de ziyaret eden heyet, halkın sorunlarını dinledi.