‘Sömürgecilerin oyunlarını boşa çıkaralım’

Ji Bo Yekîtiya Netewiya Kurdistan/Ewropa: Ulusal Birlik Kürdistan halkına ve geleceğine hizmet etmekte, çatışma ve parçalı duruş düşmana hizmet etmekte ve katliamların önünü açmaktadır.

Yazılı bir açıklama yapan Ji Bo Yekîtiya Netewiya Kurdistan/Ewropa, şunları belirtti: “Biz Avrupa’daki Kürdistanlı parti ve kurumlar olarak Xanaka’daki gelişmeleri kaygı ve endişeyle izliyoruz. Ulusal birlik taleplerinin yükseldiği, aydınların, sanatçıların ve halkın dillendirdiği birlik umutlarının büyüdüğü bir dönemde Kürt partileri arasında çatışma düşmanın işine gelmekte ve Kürdistan halkının geleceğine büyük zarar vermek olacaktır.

Başta Türkiye olmak üzere Kürdistan’ı sömürgeleştiren ülkeler Kürtlerin ulusal birliğini ve güçlenmesini engellemek için her türlü kirli oyunu ve siyaseti devreye koymaktadırlar. Bu şekilde Kürtlerin birbiriyle kavgalı ve çatışmalı olmasını istemektedirler. Ulusal Birlik Kürdistan halkına ve geleceğine hizmet etmekte, çatışma ve parçalı duruş düşmana hizmet etmekte ve katliamların önünü açmaktadır.

Türkiye ve İran devletleri hakimiyetlerini artırmak ve Kürtleri zayıflatmak için bu çatışmalı ortamlar yaratarak amaçlarına ulaşmak istemektedirler. Düşmanın bu kirli politikalarının önünü almak ve boşa çıkarmak için tüm Kürt partilerine çağrımız bu meseleyi krize ve çatışmaya dönüştürmeden diyalog yoluyla çözmeye davet ediyoruz. Çatışma ve kiriz düşmana, birlik ve diyalog Kürdistan ve Kürdistan halkına hizmet etmektedir.

Avrupa’daki Kürdistanlı parti ve kurumlar olarak Başur’da düşmanlarımızın geliştirmek istedikleri oyunu boşa çıkarmak Kürtler arasında birliği güçlendirmek için 19 Nisan saat 16.00 da bir sosyal medya Kampanyası yürüteceğiz. Tüm Kürdistan’lıları da bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.”