Strasbourg’daki dönüşümlü dayanışma grevi ikinci gününde

Tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki dönüşümlü açlık grevi ikinci gününde.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı yüzlerce tutsak ile Strasbourg başta olmak üzere birçok şehirde süren süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek amacıyla dün AK önünde 5’er günlük dönüşümlü olacak şekilde açlık grevi başlatılmıştı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyelerinin oluşturduğu dönüşümlü açlık grevinin ilk grubu, eylemlerinin ikinci günündeydi. Aynı zamanda Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin sürdüğü ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binasının da olduğu alandaki açlık grevi, oldukça yoğun geçiyor.

TECRİDE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

PYD üyesi eylemciler gün boyunca Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride ilişkin hazırlanan bildirilerden dağıttı. Eylemciler çevreden geçenlerden yoğun ilgi gördü.

PYD üyeleri ayrıca çevreden geçen bireylerle birebir sohbetlerle hem Öcalan’ın yaşamı ve mücadelesi hem de tecridin halklara yönelik faşizan politikaların nedeni olduğunu anlatıyor.

NÖBET EYLEMİNİN YAPILDIĞI ALANDA

Dayanışma amaçlı süresiz-dönüşümlü açlık grevinin sürdüğü eylem alanında Kürt Halk Önderi’nin posterlerinin yanı sıra  tecride kınayan ve Öcalan’ın özgürlüğünün istendiği pankartlar da açıldı.

Strasbourg ve çevresinden Kürdistanlılar da eylemcileri yalnız bırakmadı.

Dönüşümlü açlık grevinin olduğu alanda 7 yıla yakın bir süredir devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemcileri de bulunuyor. Eylemi bu hafta İsviçre’nin Basel şehrinden gelen 4 Kürdistanlı yürütüyor.