Suruç Aileleri’nin oturumu 63’üncü haftasında

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 63’üncü ayında sürdürdükleri adalet nöbetinde yaşanan tüm katliamların hesabının sorulması için mücadele çağrısında bulundu.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi’nde bir araya gelerek Suruç katliamının 63’üncü ayında adalet taleplerini yineledi. “Kalplerimiz adalet için atsın” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, katliamda yaşamının yitiren 33 kişinin fotoğrafları taşındı. Sık sık “Suruç’un hesabı sorulacak” ve “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganları atıldı. Açıklamaya, katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerin yanı sıra birçok yurttaş katıldı.

İlk olarak Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Emrah Topaloğlu, katliamın ardından birçok baskı ve işkenceye maruz bırakıldıklarını hatırlatarak, “Her şeye, her baskıya karşı biz adalet demekten vazgeçmeyeceğiz. Bu ay aynı zamanda 10 Ekim’in de yıldönümü. Yalnızca Suruç değil tüm katliamlar için mücadele sözü vererek sorumluların bir an önce cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

Ardından basın açıklamasını okuyan Suruç Gazisi Ümmühan Özdemir, Suruç Aileleri İnisiyatifi olarak 63 haftadır adalet talebinde bulunduklarını söyledi.

Özdemir devamla, “Katliam dosyasındaki hukuksuzluklar, 33 düş yolcumuzu anmak için yaptığımız etkinliklerin yasaklanması, katliamın yıldönümünde yapılmak istenen yürüyüşlere izin verilmemesi, davanın görüldüğü mahkeme kapısında ailelerimize yapılan muamele bizi adalet mücadelemizden alıkoyamayacak” ifadelerini kullandı.

Katliam davasının yaklaştığına işaret eden Özdemir, “16’ncı duruşmamız yaklaşırken taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz. Patlamanın yaşandığı Amara kültür merkezini gören kamera kayıtlarının tamamı dosyaya konulsun. Kırmızı bültenle arandığı dönemde Ankara'da mit görevlileri ile bir otelde buluştuğu söylenen İlhami Bali hakkındaki yakalama kararı uygulansın. Patlamanın yaşandığı gün olay yerinin fotoğraflarını çekerken yakalanan Abdullah Ömer Arslan isimli şahıs yargılansın. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu o dönem yaşananları kamuoyuna açsın” şeklinde konuştu.

Açıklama sessiz oturma eylemi ile sona erdi.