Taşçıer: Kapatma davası sonuç vermez

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, HDP’ye yönelik kapatma davasının bir sonuç vermeyeceğini ve Kürt siyasetinin geçmişte olduğu gibi daha da büyüyeceğini söyledi.

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, HDP’nin 3. yol olduğunu belirterek, “Yüzde 12 oy almış bir partiyi Meclis dışı bırakmak istiyorlar ama biz Meclis’te olmadığımız zamanlarda bağımsız olarak yine girmeyi başardık. Bizim bu açıdan sorunumuz yoktur” dedi.

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili ANF’ye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana Kürtlerin inkârı üzerine yasalarla dizayn edildiğini ve bu şekilde yükselen Kürt mücadelesine sürekli müdahalelerin olduğunu kaydeden Taşçıer, şunları söyledi: “90’lı yıllarda partilerimiz kapatıldı, insanlar katledildi, insanlarımız yerinden yurdundan edildi, doğa talan edildi ama Kürt mücadelesi geriye düşmedi ve daha ileri gitti. Parti kapatmanın kimseye yararı yok ama dön dolaş başka çare bulamayınca yine HDP’ye saldırıyorlar. Aslında Kürt politikasının tıkanmasından kaynaklanıyor. Şoven politikalar öne çıkarılarak Kürtler üzerinden siyaset yapıyorlar. Kürt sorunu çözülmedikçe bu devam edecek. Bugün olan da bu. HDP kitlesi siyaset dışına itilemez, onlar da bunu biliyor ama kriminalize etmeyi geriletmeyi planlıyor.”

HALKIMIZ DAHA ÇOK SAHİPLENİYOR

Son olarak 7 Haziran seçimleri öncesi halkın büyük ilgisi olduğunu anımsatan Taşçıer, şöyle devam etti: “Halk, HDP ve Kürt siyasetçilerin yanında olduğunu bu Newroz’da resmen ifade ediyor. Ekonomik, sosyal baskılardan dolay şimdi alanlarda göremiyorsak da halk bizimle olacaktır, bunu Newroz’da gördük. Bu kapatma davası ile varacakları nokta yine bir çıkmazdır. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri var. HDP siyaset dışına atılmak isteniyor.”

HDP 3.YOLDUR, KİMSENİN PEŞİNDEN GİTMEZ

İttifak tartışmalarına da değinen Taşçıer, şunları ifade etti: “HDP çantada keklik değildir, herhangi bir başka partinin peşinden de gitmeyecektir. HDP 3. yoldur. Yüzde 12 oy almış bir partiyi Meclis dışı bırakmak istiyorlar ama biz Meclis’te olmadığımız zamanlarda bağımsız olarak yine girmeyi başardık. Bizim bu açıdan sorunumuz yoktur. HDP çeşitli ittifaklarla seçime girebilir, bağımsız girebilir, parti ile girebilir. Amaç, kitlelerin gözünü korkutmak ve sindirmektir. Bunlar, HDP’yi kapatarak kitlemizin başka partiye kayacağını sanıyor. HDP olarak gereğini yapacağız, başka partilerin arkasından gitmeyiz. HDP artık belirleyici durumdadır, İstanbul seçimlerinde bunu gösterdik. Doğru bir politikayla Kürt halkının taleplerini en iyi şekilde dile getireceğiz. 1970’lerden önce siyasete başladım, 12 Eylül döneminde siyasi baskılar kaba bir biçimde sürüyordu. Milli Güvenlik Konseyi siyasileri veto etme hakkına sahipti. Sonuçta o konsey yargılandı. Kürt siyaseti onlarca kat büyüdü. Bunlar çare değil. 90’lı yıllarda bombalamalar, gazetecilerin, siyasetçilerin katledilmesine rağmen halk daha çok partisini sahiplendi. Bu, Kürdistan’da Kürt illerinde diğer oy alan AKP ve MHP’yi silecektir. AKP, Kürdistan silinecektir. Halkımız gereken tavrı gösterecektir.”