Temelli hal esnafını ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Esenler’de bulunan hal esnafını ziyaret etti. Temelli, "31 Mart’ta bu iktidarı kayyumlarla birlikte süpürüp atalım” mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Esenler'de bulunan sebze meyve halindeki esnafları ziyaret etti. Hal esnafını tek tek dolaşan Temelli, burada açıklamalarda bulundu.  

'TECRİT SÜRDÜKÇE HUKUKSUZLUK HER ALANA YAYILIYOR'

Leyla Güven’in 112 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Temelli, bununla birlikte cezaevlerinde ve Avrupa’da açlık grevinde olan insanların sadece yasaların uygulanması istediğini söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin devam etmesi halinde hukuksuzluğun Türkiye’nin her alanında devam edeceğini belirten Temelli, “Nereye gitsek bunu gördük. Bugün burada da bu hukuksuzluğu gördük. Tarlaya gidip çiftçiyle konuştuğumuzda, evimizin önünde bulunan esnafta, dükkânda gördüğümüz hukuksuzluğu bugün burada da gördük. Ülkede ne zaman bir sorun olsa bunun faturasını, esnafa, çiftçiye yüklemeye çalışıyorlar. Sanki bu sorunların müsebbibi onlarmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Halbuki hepimiz biliyoruz. Bütün ülkedeki sorunların müsebbibi bu iktidardır. 17 yıldır uyguladıkları politikaların sonucu budur. Ama bu iktidar ısrarla çiftçide emekçide sorun arıyor. Sanki mazota zam yapan bu esnaftır, sanki tarımı bitiren esnaftır. Bunun böyle olmadığını herkes biliyor” diye konuştu. 

'BU YANLIŞI DURDURMANIN ZAMANI GELDİ'

Türkiye’deki tarımcılıkla bütün ülkeye hatta Avrupa’ya yetecek kadar ürün elde edilebileceğini söyleyen Temelli, tarımcılığın bitirilmesiyle birlikte ithalatla ayakta durmaya çalışan bir ülke gerçekliğiyle karşı karşıya olduklarını vurguladı. Temelli, “Bunun nedeni yanlış politikalardır. Biz söyledikçe o bize saldırarak, çiftçiyi, esnafı terörist olarak gösteriyor. Neredeyse bütün memleket terörist, bir kendisi değil" ifadesini kullandı

Tanzim satış yerlerinin tamamen göz boyama için açıldığını da söyleyen Temelli, “Tanzim yerlerinde sattıkları ürünün maliyetini de halka ödetecekler” dedi. Bu yanlışa dur demenin zamanı geldiğini belirten Temelli, “Çiftçisiyle, emekçisiyle, kamyoncusuyla, esnafıyla yan yana gelmemiz lazım. Bu hepimizden çalınıyor" diye ekledi

İktidarın bütün sorunlara rağmen sabah akşam HDP’ye saldırarak insanlarda bir algı yönetimi yapmaya çalıştığını belirten Temelli, şunları söyledi: “İşçisiyle emekçisiyle yan yana gelip bu ülkeye musallat olan bu Cumhur İttifakından kurtulmalıyız. Bu iktidarı kayyumlarla birlikte süpürüp atalım.”