TEV-DEM: HDP’ye saldırı örgütlü bir suçtur

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırının “örgütlü bir suç” olduğunu belirterek, saldırıyı kınadı ve faşizme karşı birlik olmaya çağırdı.

TEV-DEM, 17 Haziran günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne düzenlenen saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TEV-DEM, “Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik vahşi saldırıları halkımızın iradesini, kazanımlarını yok etme amaçlıdır. Savaş ve katliam alanlarını genişletmekte ısrarcı olan Türk devleti Halk Savunma Birlikleri’nin (HPG) direnişi karşısında kaybediyor. Türk faşist grupları, Güney Kürdistan’daki halkımızın da iradesini kırmak için eylem ve hareket içinde” dedi.

“HDP binasına yönelik saldırı ve parti üyesi Deniz Poyraz’ın şehit düşürülmesi örgütlü bir suçtur” diye ekleyen TEV-DEM, şöyle devam etti:

“Korkak faşist Türk, Zap, Avaşîn ve Metîna’daki yenilgisinin intikamını almak için yeni bir yöntem kullanıyor. Türk devletinin kullandığı bu grupların düzeyi Ergenekon grupları ve kontra gerillayı seviyesini aştı.

Bu saldırı Türk devletinin kontrol edemediği güvenlik karmaşanın olduğunu ispatlıyor. Bu nedenle Türk devleti, kendi tehlikeli süreci ile karşı karşıya kalıyor. Bu gruplar eylemlerini sürdürürse, Türkiye ve Güney Kürdistan içine büyük bir değişimin olmasına neden olacaktır.

Deniz Poyraz’ın şehit düşürülmesinin amacı, kadın kimliğini ve toplum içindeki rolünü hedef almaktır. Bu suç tesadüfü değildir planlı ve örgütlüdür. Sema Yüce’nin 23’üncü şahadet yılında anıldığı bir döneme denk getirildi.

TEV-DEM olarak Türk devletinin HDP’ye yönelik saldırı suçunu kınıyoruz. Hukuk, insani ve sivil kuruluşlara sesleniyoruz; faşizme ve AKP’nin temsilciliğini yapan ona bağlı gruplara karşı bir olsunlar.”