TJA: Doğum günün kutlu olsun bilge insan

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 72’nci yaş gününü yazılı bir mesajla kutladı.

TJA,  4 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada “Sayın Abdullah Öcalan, bir birey olmaktan çıkmış, bir felsefeye, bir hakikat arayıcılığına dönüşmüştür” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esareti ve tecrit koşullarına dikkat çeken TJA,  “Çeyrek asra yakındır insansızlaştırılmış devasa bir adanın daracık bir odasında tarihin görülmemiş tecridine maruz bırakılan Bilge, tarihin ender görülen onurlu direnişine devam etmektedir” diye belirtti.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Başta özgür yaşamın yoluna düşen kadınlar olmak üzere felsefesine ve yaşam öğretisine inanan her kesim için onun özgürlüğü savaşın sonu demektir, yoksulluğun bitişi demektir, halkların birlikte eşitçe yaşayabilmesi demektir, insanın doğayla uyumunun armonisi demektir. Doğum günün kutlu olsun bilge insan. Doğduğun gün evrene ve halklara kutlu olsun, iyi ki insanlık tarihi onurlu direnişin, nasıl yaşamalının kesintisiz hikayesine şahitlik ediyor. Özgür yarınlarda, güneşi doğuran kadınların zılgıtlarıyla, çekilecek halayların yaşanacağı umuduyla bir kez daha iyi ki doğdun, iyi ki varsın...”