TJA: Kars Belediyesi yalnız değildir

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP’li Kars Belediyesi’ni hedef alan baskılara tepki göstererek, “Kars halkı, Kars Belediyesi yalnız değildir” dedi.

TJA aktivistleri Kars Belediyesi’ne destek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman il binasında basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve TJA aktivistleri katıldı. Açıklama sırasında "Kars biziz eş başkanlık mor çizgimizdir" pankartı açıldı.

TJA aktivisti Gülistan Sönük, Amed, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri'nin gasp edilmesini hatırlatarak kayyım politikasının sürdüğünü kaydetti.

Sönük, AKP ve MHP ittifakının kadın iradesine göz diktiğini ve eş başkanlık sistemine yönelik saldırıları sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Belediyesi'nin halka hizmetinin Yeni Şafak gibi iktidar medyası tarafından hedef haline getirildiği tepkisinde bulunan Sönük, "Kadınlar olarak Kars Belediyesi Eş Başkanları ve Kars halkının iradesinin yanındayız. Birlikte bunlara dur diyeceğiz Kars halkı, Kars Belediyesi yalnız değildir" dedi.