TKP/ML tutsakları, açlık grevine başlıyor

TKP/ML tutsakları, açlık grevlerini selamlayarak, "Halkımız direnişin sessizlik içerisinde geçiştirilmesine izin vermemeli" dedi. TKP/ML tutsakları, 5 günlük açlık grevi yapacaklarını duyurdu.

İmralı tecridine karşı Leyla Güven’in 112. gününe ulaşan açlık grevi ve yine tutsakların açlık grevleri devam ediyor. 

Devrimci, demokrat kesimlere yönelik saldırı politikalarını ve tecridi protesto etmek için tüm hapishanelerdeki Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML) dava tutsakları adına bir açıklama yayımlayan İsmail Yılmaz, 1-6 Mart tarihleri arasında açlık grevi yapacaklarını duyurdu. 

'AÇLIK GREVLERİ FAŞİZME KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISIDIR'

Açıklamada şöyle denildi:

“Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecride karşı başlattığı açlık grevi yüzlü günlere, tutsakların başlatmış olduğu açlık grevi 50’li günlere ulaşmış olmasına rağmen faşist TC devleti eylemleri duymazdan, görmezden gelerek eylemleri kendi içinde sönümlendirmeye çalışmaktadır.

Hapishanelerdeki açlık grevi eylemleri teslim olmama beyanı ve faşizme, faşizmin artan saldırılarına karşı tereddütsüz bir direniş çağrısıdır. Faşist TC devleti bu direnişi tam da böyle anladığı için talepleri görmezden gelerek, bu direnişleri boğmak, bastırmak istiyor.

Devrimci, yurtsever tutsakların talepleri meşrudur. Halkımız direnişin sessizlik içerisinde geçiştirilmesine izin vermemeli, direnişin yanında olmalıdır.

Bu amaçla hapishanelerde bulunan tüm TKP/ML dava tutsakları olarak 5 gün (1-6 Mart tarihleri arasında) sürecek açlık grevine başlıyoruz."