Tutsak ailelerinden AYM’ye ‘hakkaniyet’ çağrısı

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve tutsak yakınları, İnfaz Yasası'nı görüşecek olan Anayasa Mahkemesi'ne “hakkaniyetli bir karar alması” çağrısında bulundu.

AKP ve MHP iktidarının mafya liderleri ve adli suçlular için özel olarak çıkardığı İnfaz Yasası'na ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Kayapınar ilçe binasında bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, TJA aktivistleri ve tutsak aileleri katıldı.

Kadınlar, ilçe binası önündeki sokakta açıklama yapmak isteyince, polis engeliyle karşılaştı.

Bunun üzerine açıklama ilçe binasında yapıldı. Tutsak yakını Aysel Ateş, çıkarılan İnfaz yasasının “insani” ve “vicdani” olmadığını, uyuşturucu çeteleri için çıkarıldığını kaydetti.

Cezaevlerinde Covid-19 vakalarının arttığına dikkat çeken Ateş, hijyenik ortamdan uzak olan cezaevlerindeki çocuklarının hayatından endişeli olduklarını belirtti.

Ateş, çocuğunun fikrinden dolayı tutuklu olduğunu ve tutuklu olduğu yerin hayati risk oluşturduğunu ifade ederken, siyasi tutsakları kapsamayan infaz yasasının adaletle ilgisi olmadığını kaydetti.

Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunan Ateş, hakkaniyetli bir kararın çıkmaması halinde insanlık dışı duruma artık seyirci kalamayacaklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından kapı önünde bekleyişlerini sürdüren kadınlar, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.