Tutsak Kaya bağırsak kanaması geçirdi, yoğun bakıma alındı

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklan ağır hasta tutsak Sabri Kaya, geçirdiği bağırsak kanaması nedeniyle devlet hastanesinde yoğun bakım ünitesine alındı.

Tutsak Sabri Kaya’nın, Salı günü öğle saatlerinde bağırsak kanaması geçirdiği ve Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Kaya, ailesinin uzun uğraşları sonucu ancak yoğun bakıma alınabildi. Kan takviyesi yapılan Kaya’nın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Kaya'nın kızı Dilan Kaya, babasının durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Kaya, "Babamın yüzde 60 hayati riski var. Hala kan takviyesi yapılıyor. Kan değerleri hala doktorların istediği düzeyde değil. Bir de beyaz kan takviyesi yapıyorlar. Kanama durdurulmuş yine kanama olma ihtimali var. Pazartesi'ye kadar yoğun bakımda kalması gerekiyormuş. Babam ölmeden bir an önce serbest bırakılsın" dedi.

25 Mart'ta kalp krizi ve beyin kanaması geçiren Kaya, 3 kez yoğun bakıma alındı. Her defasında “durumu iyi" denilerek, tedavisi tamamlanmadan cezaevine geri gönderildi.

Kaya, aynı süre içerisinde kalp krizlerinden kaynaklı olarak en az 30 kez Osmaniye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı ve ardından tekrar cezaevine götürüldü. En son 11 Mayıs'ta sevk edildiği Adana Şehir Hastanesi tarafından salgın gerekçesiyle yatışı yapılmadan cezaevine geri gönderildi.

Kaya, 6 Mayıs'ta ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, “Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ben öleceğim” ifadelerini kullanmıştı