Tutsaklar: Koğuşlar dezenfekte edilmedi, maske ve eldiven yok

Çukurova bölgesindeki tutsaklar, maske ve eldiven verilmediğini, koğuşların dezenfekte edilmediğini açıkladı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi, Tarsus 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi, Karaman M Tipi Kapalı ve Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutsaklar, tabi tutuldukları hak ihlallerini haftalık telefon görüşmesinde ailelerine anlattı. Tutsaklar, salgına karşı yeterli önlem alınmadığına dikkat çekti.

'DEZENFEKTE YOK, MASKE YOK'

Tarsus 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Ebedin Aktaş, koronavirüse dair cezaevi idaresinin gerekli önlemleri almadığını ifade etti.  Gardiyanların sayım için koğuşa geldiğini belirten Aktaş, koğuşların dezenfekte edilmediğini, kendilerine maske verilmediğini belirtti.
Tutsakların ne hastane ne de revire götürüldüğünü aktaran Aktaş, "Hiçbir önleyici tedbir alınmıyor. Bizimle kalan Mehmet Aktaş, epilepsi hastasıdır. Bağışıklık direnci çok düşük, rahatsızlık halinde ağır nöbetler geçirir" dedi.

'KANTİNDEN DE ALAMIYORUZ'

Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Şahin Yıldırım ve Seyit Aşkan da "Temizlik ve dezenfektan sıkıntısı yaşıyoruz. Kantinden de alamıyoruz. Virüsten ötürü havalandırmaya da çıkarılmıyoruz" dedi.
Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Çetin Sağır, koğuşlarına göstermelik dezenfektan sıkıldığını dile getirdi. Sağır, "Bize maske ve eldiven verilmedi. Revire çıktığımızda da bize maske ve eldiven verilmiyor. Doktorlar ve gardiyanlar kendi tedbirlerini alıyor. Sağlığımızdan endişe duyuyoruz."

'KOĞUŞUMUZ DEZENFEKTE EDİLMEDİ'

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Mehmet Zair Şahin, ortak alanları kullanamadıklarını ve arkadaşlarıyla ilişkilerinin tamamen koptuğunu söyledi. Şahin, "Virüsten ötürü kantinde olması gereken temel ihtiyaçlar yok ve bu ihtiyaçları karşılayamıyoruz. Koğuşumuz dezenfekte edilmedi. Bir kez bir maske verildi. Onunda dışında verilmedi" diye konuştu.
Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Ali Aydın, 6 kişi kaldıkları koğuşlarının bir kez dezenfekte edildiğini, ciddi tedbir alınmadığını belirtti.