Uluslararası Halkların Konferansı'nda Cansız'a saygı

Venezuela’daki Topraksız Köylüler Hareketi’nin düzenlediği Uluslararası Halkların Konferansı’nda Cansız anıldı.

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta Topraksız Köylüler Hareketi’ni organize ettiği Uluslararası Halkların Konferansı başladı.

Dünyada özgürlük mücadelesi veren hareketleri bir araya getirerek, emperyalizme, kapitalizme, cinsiyetçiliğe, sanayileşmeye, ırkçılığa ve tüm sömürü düzeni mekanizmalarına karşı nasıl mücadele edilebileceğini tartışmak üzere bir araya gelen konferansta, şehit düşen önderlerin fotoğrafları arasında PKK kurucularından ve 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız’ın fotoğrafı da yer aldı.

1500 delegenin katılması ile yapılması planlanan konferansın, Venezuela’da son yaşanan siyasal gelişmelerle bağlantılı, gelişlerin engellenmesinden kaynaklı formatı değiştirildi.

Venezuela’daki krizden kaynaklı ve olası bir darbeye karşı şimdiki devlet başkanı Nicolás Maduro’yu destekleyen konferans, Venezuela halkının görkemli bir kültürel etkinliği ile başladı. Konferansta daha sonra dünyadaki siyasal gelişmelerin analizi yapıldı.

Kürdistan, Filistin halkları başta olmak mücadele yürüten halklar selamlandı.

DEVRİM ÖNDERLERİ ARASINDA CANSIZ DA YER ALDI

Birçok engele rağmen uluslararası 300, Venezuelalı da 200 delegenin katılımı ile yapılan konferansta dünyada şehit düşen önderlerin resimleri de yer aldı. Önderler arasında PKK kurucularından ve 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız da yer aldı. Konferans 3 gün sürecek.