YPG Genel Komutanlığı: Xebat Derîk devrim çizgisinin savunucusuydu

YPG Genel Komutanlığı: Xebat Derîk devrim çizgisinin savunucusuydu

YPG Genel Komutanlığı, YPG kurucu komutanlarından Xebat Derîk’i yaşamının yitirişinin 3’üncü yıl dönümünde andı.

Yazılı bir açıklama YPG Genel Komutanlığı, “14 Ocak 2012’de büyük komutan, değerli yoldaşımız Xebat Derîk bir komplo sonucu şehadete ulaştı. Şehit Xebat şahsında tüm devrim şehitlerini tekrardan anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

“Kürdistan devrimi şehitler sayesinde bu günlere ulaşmıştır. Kürtlerin düşmanları tarafından dayatılan tüm saldırı, baskı ve katliamlar, şehitlerimizin emekleri ve fedailikleri ile alaşağı olmuştur. Bugün Kürtler dünyada ve Ortadoğu’da mazlum bir halk olarak adlandırılıyorsa bu şehitlerimiz ve kahramanlar sayesindedir” denilen açıklamada Xebat Derîk’in yaşamı boyunca “şehitlerin” çizgisinde çalıştığını kaydetti.

“Tüm zorluklarına rağmen uzun yıllar, şehit ve kahramanların bayrağını yükseltmek için üzerine düşen görevleri başarı ile yerine getirdi” denilen açıklamada, devrime yönelik her türden baskı ve saldırılar kaşsında devrim çizgisi ile oynamak isteyen kişi ve kişiliklerin her zaman karşılarında Xebat Derik’i bulduklarını da kaydetti.

Derîk’in temel özelliğinin yurtseverliği olduğu da belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Şehit Xebat’ta Rojava halklarının değerlerinin savunulması temel bir ilkeydi. Tam da bunun için Rojava halklarımızın değerlerini ve var oluşunu korumak için bir savunma gücüne ihtiyaç duyarak bunun için büyük bir emek sarf etti.

Şehit Xebat’ın YPG’nin kuruluşundaki emek ve ısrarı çok önemlidir. Bu gün YPG ve YPJ’nin direnişi tüm dünyada ses getirmişse, düşmanların içine korku ve endişe vermişse bu eşsiz çalışmanın sonucudur. Bu gün Kobanê’den Şengal’e ve Rojava’nın her yanında Şehit Xebat’ın savaşçıları tarih yazıyor. Şehitlerin izinde yürüyen gençler dünyadan ses getiriyor. Ve bizler bu çizginin kendisi ile büyük başarılar getireceğinden yüzde yüz eminiz.

YPG olarak büyük komutanımız Şehit Xebat’ın şehadet yıldönümünde her neye mal olursa olsun bu çizginin savunulmasında kararlı olduğumuzu tekrardan açıklıyoruz. Şartlar ve imkânlar ne olursa olsun şehitlerimizin izinde gitmekte ısrarlıyız. Bir kere daha Şehit Xebat şahsında şehitlerimizi anıyor ve zafer sözümüzü yineliyoruz.”