Meclis’te Adalet Nöbeti: İtibar, adalet ve hukuk ile sağlanır!

Emine Şenyaşar’ın Meclis'te sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Meral Danış Beştaş, adaletsizlik karşısında gösterilen direnişin önemine dikkat çekti.

Emine Şenyaşar, 2018 yılında AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından düzenlenen saldırıda eşi ve iki oğlunu kaybetmiş, bir diğer oğlu Fadıl Şenyaşar ise tutuklanmıştı.

Bu katliamın ardından Emine Şenyaşar, adalet arayışını sürdürüyor ve Meclis'te başlattığı Adalet Nöbeti 21. gününe girdi. Şenyaşar, olayın faillerinin cezalandırılmasını ve tutuklu oğlu Fadıl’ın serbest bırakılmasını talep ediyor.

DEM Parti milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Dilan Ayan Kunt, Emine Şenyaşar’a destek vermek amacıyla Meclis'teki nöbetini ziyaret etti. 

Meral Danış Beştaş, Meclis’in, Şenyaşar ailesinin adalet talebi karşısında bilinçli bir şekilde sessiz kaldığını dile getirdi. Özellikle Şenyaşar ailesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı ile görüşme talebinin reddedilmesine tepki gösteren Meral Danış Beştaş, bu direnişin Meclis'in sorumluluğunda olduğuna vurgu yaptı.

Meral Danış Beştaş, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un, "Meclis’in itibarı zedeleniyor" şeklindeki açıklamalarına atıfta bulunarak, gerçek itibarsızlığın adaletsizlik ve zulüm olduğunu belirtti. 

Meral Danış Beştaş, "Katledilen insanların faillerinin cezalandırılmaması en büyük itibarsızlıktır. İtibar, adalet ve halk iradesine saygı ile sağlanır, gösterişli arabalar ve altın varaklarla değil" dedi. Anne Emine Şenyaşar’ın mücadelesini selamlayan Meral Danış Beştaş, bu direnişin Türkiye ve dünyaya örnek olduğunu ifade etti.