Boris fırtınasında ölü sayısı 19’a çıktı

Orta ve Doğu Avrupa'yı vuran Boris fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısının 19’a çıktığı bildirildi.

Son ölüm haberi Avusturya’dan geldi. Polis fırtına ardından ülkedeki beşinci kurbanın cesedini sular altında kalan bir evde salı günü bulduklarını bildirdi. Avusturya medyasına göre son kurban 81 yaşında bir kadındı. 

Boris Fırtınası Orta ve Doğu Avrupa'da en az 19 kişinin ölümüne neden oldu.  Avusturya'daki beş kurbana ek olarak Romanya 7 kişi, Polonya 4 ve Çekya’da 3 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi de kayboldu. 

Hava durumu bazı yerlerde iyileşiyor gibi görünse de, zeminin hala doygun olması ve nehirlerin taşması nedeniyle yetkililerin insanları son derece dikkatli olmaya çağırdı. 

Bir bölgesel vali olan Johanna Mikl-Leitner, Avusturya'da 26 köyün hala dış dünyayla bağlantısının kesik olduğunu ve güneşin geri gelmesiyle birlikte “felaketin boyutlarını keşfetmeye başladıklarını” söyledi.

Viyana'da dört metro hattı ve şehrin tüm parkları olası ağaç devrilmeleri nedeniyle kısmen kapalı durumda.

Çekya’da çoğunluğu kuzeydoğuda olmak üzere 60.000'den biraz fazla ev hala elektriksiz kaldı. Ülkenin en büyük rezervuarı olan güneydeki Rozmberk göleti taşıyor.

Uzmanlara göre bu, 2002 yılında Prag, Dresden ve Viyana'yı vuran sel felaketinden bu yana bölgenin gördüğü en kötü sel felaketi oldu.