YPS/YPS-JIN: Tecride karşı yaratıcı ve etkili eylemler zamanı

YPS/YPS-JIN, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride dikkat çekerek, "Yaratıcı tarz ve taktiksel eylemler ile tecride cevap olma zamanıdır" dedi.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ailesiyle telefonda görüştüğü sırada görüşmenin aniden kesilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Önderimiz Başkan APO üzerinde uygulanan tecrit ve işkence sistemi en son telefon görüşmesindeki uygulamayla yeni bir boyut kazanmıştır. Meşru hale getirilmeye çalışılan işkence ve tecridi asla kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Bunu yaratıcı tarz ve taktiksel eylemler ile ortaya koyma zamanı gelmiştir" denildi.

'TECRİDE CEVAP OLMA ZAMANI'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Faşist AKP-MHP diktasına büyük küçük demeden her türlü darbeyi vurmak her Kürt bireyinin görevidir. Halkımız kendi öz savunma bilinciyle tepkisini ortaya koyarken, birimlerimiz yaratıcı tarza uygun eylem çeşitleri ile görev ve sorumluluklarını yerine getirmeliler.  Bizler Önderliksiz bir yaşamı asla kabul etmeyen, faşizme boyun eğmeyen, özgürlük dışında başka seçeneği olmayan fedailerin geleneğine sahibiz. O zaman bu geleneğimize denk, Önderliğimize ve halkımıza karşı uygulanan işkence ve ağırlaştırılmış tecride cevap olma zamanıdır.

YPS birimlerimiz hemen harekete geçmeli, yükseltecekleri eylemlerle Önderliğimiz üzerinde ki işkenceye karşı olduklarını ortaya koymalılar.  Faşizmin uykularını kaçırtan, yaptıklarına bin pişman eden eylemlerle gece gündüz demeden her yerde, her birimimiz eylemlerini hemen hayata geçirmelidir.
Önderliğimizin özgür yaşar ve çalışır duruma getirmek sorumluluğumuzdur. Önderliğimize ve halkımıza sözümüzü yerine getirme, Söz onurdur hakikati ile eylemlerle Önderliğimiz etrafında savunmayı sağlama zamanıdır. Bu temelde tüm Misilleme Timlerine yaratıcı tarz ve taktiksel eylemlerinde selamlar.
Ya Önderlik ile özgür bir yaşam, ya da Önderlik ile özgür bir yaşam!"