Aysel Doğan: Başaracağız

KJA Koordinasyonu, Barış Grubu Üyesi ve hasta tutsak Aysel Doğan'ı ziyaret etti. Doğan, Kobanê ve Şengal için dayanışmanın artırılmasını ve seçim çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.

KJA Koordinasyonu, Barış Grubu Üyesi ve hasta tutsak Aysel Doğan'ı ziyaret etti. Doğan, Kobanê ve Şengal için dayanışmanın artırılmasını ve seçim çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi. Doğan, özgürlük kampanyasının da kendisi için değil, tüm hasta tutsaklar için yürütülmesi gerektiğini belirtti.
KJA Koordinasyonu olarak HDP Batman Milletvekili Ayla Akat ve İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidal, kanser hastası tutsak Aysel Doğan’ı Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.
Görüşmenin ardından, Doğan’ın moralinin yerinde olduğu, yarın kemoterapiye başlayacağı ve başta kadınlar olmak üzere tüm yoldaşlarına çalışmalarında başarılar dilediği belirtildi. Doğan'ın herkesin Kobanê'nin inşasına katılması gerektiğini ve Şengal'den gelen kadınlarla dayanışma içinde olunmasını istediğini söylediği öğrenildi.

“DIŞARDA OLSAM BENDE SEÇİM ÇALIŞMALARINDA ELİMDEN GELENİ YAPARDIM !”

Doğan'ın şunları ifade ettiği aktarıldı: "Parlemento bizim için çıkış noktası değildi, ama bugün bizim için önemli bir mevzidir ve çalışmalar buna yönelik olmalıdır. Herkes seçim çalışmalarına odaklanmalı ve Kobanê'ye destek vermelidir. Bizim için bu dakikadan sonra başarı kaçınılmazdır. Çalışacağız ve başaracağız."
Hükümetin hasta tutsaklar için adım atmamasına tepki gösteren Doğan, kendisine yönelik başlatılan özgürlük kampanyası için, sadece kendisi için değil, bütün hasta tutsaklara dönük bir kampanya yürütülmesi gerektiğini belirtti.

'DÜZENLEME YAPILMAZSA 500'ÜN ÜZERİNDE TABUT ÇIKACAK'

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Akat, şunları kaydetti: "Şu a İHD’nin açıklamasına göre 500’ün üzerinde hasta tutuklu bulunmaktadır. Bu da demek oluyor ki; eğer bir düzenleme yapılmazsa cezaevlerinden 500’ün üzerinde tabut çıkacaktır.  Önderlik ‘her hastanın sevdiklerine veda hakkı vardır’ demektedir, ama bu hak bile tanınmıyor. Devlet bu noktada sorumsuz davransa da hasta tutsak yakınları devletin göstermediği sorumluluk ve sahipliliği gösteriyor. Biz KJA olarak bu kampanyaları büyüteceğiz ve bu temelde tüm hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirtiyoruz. Tüm hasta tutsaklara acil şifalar diliyoruz.”